Steeds meer scholen werken met digitale leermiddelen en leraren gebruiken digitale toepassingen om hun lessen nog beter te maken. Voor veel scholen is het onderwijs daarmee afhankelijk geworden van de kwaliteit van de ict-infrastructuur. Het interne netwerk, met onder meer de wifi-voorziening, is hierbij erg belangrijk. Dit moet goed werken om digitaal te kunnen leren; de tablet of laptop van de leerling heeft een veilige en snelle verbinding nodig naar het leermiddel in de cloud. 

Een goed en betrouwbaar (wifi)netwerk is belangrijk, maar hoe doet u dat? De handreiking ‘netwerk en wifi in de school’ helpt hierbij. © Rodney Kersten / Kennisnet

Deze belangrijke voorziening blijft vaak voor velen onzichtbaar en abstract: het is ooit ingericht en wordt door een leverancier beheerd. Maar soms voldoet het netwerk niet (meer) aan wat de school nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat:

Zodra u als ict-coördinator of inkoper het netwerk wilt uitbreiden, aanpassen of opnieuw wilt inrichten, is actuele kennis van de belangrijkste principes en afwegingen noodzakelijk om een goede opdrachtgever te kunnen zijn voor de leveranciers.

Handreiking ‘netwerk en wifi in de school’

De handreiking ‘netwerk en wifi in de school’ biedt u de kennis die nodig is. Het behandelt alle technische componenten tussen de internetverbinding en het device van de leerling of leraar. Dit gaat om zowel het wifi-netwerk als het vaste (bekabelde) netwerk. De handreiking bevat ook een inkoopchecklist: dit is een lijst met relevante vragen om uzelf en/of de leverancier te stellen.

Wifi as a Service van SIVON

Wilt u goede wifi op school maar het liever niet zelf regelen? De dienst Wifi as a Service van SIVON zorgt voor een stabiel en veilig wifi-netwerk op school en neemt een groot deel van het werk uit handen. Lees meer over Wifi as a Service op sivon.nl.

Deel deze pagina: Een goed en betrouwbaar (wifi)netwerk op school: zo doet u dat!

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail