Werken aan digitale geletterdheid: van visie naar praktijk
- Uitleg
- Digitale geletterdheid
- po
- vo
- mbo
Leerlingen moeten digitaal vaardig zijn om volwaardig mee te kunnen doen in onze maatschappij. Digitale geletterdheid is een breed domein met onder meer informatievaardigheden, mediawijsheid en digitaal burgerschap. Hoe kun je op je school werken aan digitale geletterdheid? En hoe werkt de onderwijssector aan het DG-curriculum?
Met de praktische opdrachten van ‘Teamwerk digitale geletterdheid’ zet je in een uurtje de volgende stap op het gebied van digitale geletterdheid.
Het onderwijs staat voor de complexe opgave om aan kansengelijkheid te werken. Kan digitale technologie helpen? De denkplaat ‘Kansengelijkheid en digitalisering’ biedt houvast bij gesprekken hierover en helpt scholen bij ict-keuzes om de kansengelijkheid te vergroten.
Dr. Peter Nikken, lector Jeugd & Media, deelt zijn inzichten over hoe kinderen omgaan met beelden en verhalen over oorlogen en terreur en hoe je hiermee als school kunt omgaan.
Zestien scholen hebben vier maanden gewerkt aan een visie op digitale geletterdheid. Hoe pakte dat uit? Welke lessen hebben ze getrokken en hoe kan dat andere scholen helpen bij de invoering van digitale geletterdheid?