Doorgaan naar hoofdinhoud

Digitalisering in het mbo: hoe kunnen scholen en bedrijven elkaar versterken?

De invloed van ict is in het mbo duidelijk merkbaar. Dat is logisch, want het beroepsonderwijs leidt op voor het werkveld. En voor een verpleegkundige, bouwopzichter of technicus is het karakter van het werk de afgelopen jaren flink veranderd. Wat betekent dit voor het beroepsonderwijs? Hoe hangt dit samen met burgerschap en participatie in de maatschappij? Over deze vragen gaat de tweede podcast in de serie ‘Digitaal burgerschap en het mbo’.

Logo Kennisnet

Door de redactie

23 september 2022
2 minuten lezen

Deelnemers aan de podcast zijn Ronald de Witte, directeur TechWise Twente; Marije Hoek, adviseur educatieve technologie bij ROC van Twente; en Maarten Walet, docent en onderwijskundige bij ROC Top in Amsterdam. Gespreksleider is Tjip de Jong, onderzoeker, pabodocent en maker van Tjipcast, podcastplatform over onderwijs, leiderschap, samenwerken, innovatie en leren.

Het gesprek gaat onder meer over ethische dilemma’s rond technologie, bijvoorbeeld in de zorgsector. Maar ook over voordelen van zorgrobots. Alle podcastdeelnemers zien een toekomst weggelegd voor flexibel, gepersonaliseerd onderwijs, waarin de docent meer een coach wordt dan een instructeur. De Witte pleit voor meer integratie van het bedrijfsleven in het onderwijs.

Beluister de podcast

De podcast (als mp3) is te downloaden op Tjipcast.

Ontdek deze podcastserie

Burgerschapsonderwijs is belangrijk in het mbo. Het is logisch dat door digitalisering ook burgerschapsonderwijs meer focust op ict en de invloed van technologie.

Naar de podcastserie 'Digitaal burgerschap en het mbo'

Elkaar versterken

Beluister ook de podcast over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, maar dan in het basisonderwijs.

Meer podcasts van Kennisnet?

Abonneer je via Apple PodcastsSpotify of je favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

De onderwerpen waarover wij publiceren