Doorgaan naar hoofdinhoud

Onze tools

Met onze tools kunnen scholen hun ict-inzet verder professionaliseren. Werk je aan een nieuwe visie op onderwijs en ict? Wil je met je team nadenken over onderwijsinnovatie of de aanschaf van ict-infrastructuur? Moet je een keuze maken voor nieuwe leermiddelen of wil je zélf leermiddelen ontwikkelen? Bekijk hier al onze tools.

Leermiddelen en -omgeving

Wikiwijs

Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar leraren digitale leermiddelen zoeken, vinden, hergebruiken, maken en delen. Het meeste lesmateriaal is gratis te gebruiken.

Meer over Wikiwijs
Logo van Wikiwijs

Leeromgeving in kaart

Breng vanuit het onderwijsperspectief de digitale leeromgeving van jouw school in kaart en ga hierover met elkaar in gesprek.

Meer over Leeromgeving in kaart
Logo van de tool Leeromgeving in kaart

Visie en beleid

Inzicht in ict-voorwaarden

Bekijk met welke voorwaarden je een veilige, betrouwbare en toegankelijke ict-omgeving organiseert en krijg inzicht waar je organisatie nog in kan groeien.

Meer over Inzicht in ict-voorwaarden
Logo van de tool Inzicht in ict-voorwaarden

Ambitiewijzer

Met de ambitiewijzer heb je een instrument in handen dat je kan helpen bij het beschrijven van de benodigde stappen om nieuwe, innovatieve ideeën door te voeren in de schoolontwikkeling.

Meer over Ambitiewijzer
Logo van de tool Ambitiewijzer

Gesprekstool: het model Dimensies flexibel organiseren

Het Kohnstamm Instituut bracht samen met Kennisnet aan de hand van zeven dimensies in kaart hoe scholen flexibel onderwijs vormgeven.

Meer over Gesprekstool: het model Dimensies flexibel organiseren
Logo van de tool Dimensies Flexibel Organiseren

Ethiek en waarden

Ethiekkompas

Als school heb je te maken met allerlei ethische vraagstukken rondom digitalisering. Maar hoe geef je daar antwoord op? Met deze tool maak je het concreet.

Meer over Ethiekkompas
Logo van de tool ICT-kompas

WaardenWijzer

De WaardenWijzer biedt een gemeenschappelijke taal voor het voeren van een dialoog over digitalisering in het onderwijs. Door met elkaar te praten over de waarden die bij digitalisering voorop moeten staan, kan het onderwijs zelf betere keuzes maken bij nieuwe technologische ontwikkelingen.

Meer over WaardenWijzer
Logo van de tool Waardenwijzer

Denkplaat Kansengelijkheid en digitalisering

Het onderwijs staat voor de complexe opgave om aan kansengelijkheid te werken. Kan digitale technologie helpen? De denkplaat ‘Kansengelijkheid en digitalisering’ biedt houvast bij gesprekken hierover en helpt scholen bij ict-keuzes om de kansengelijkheid te vergroten.

Meer over Denkplaat Kansengelijkheid en digitalisering
Logo van de tool Denkplaat kansengelijkheid en digitalisering

Tech en innovatie

Appchecker

Met de Kennisnet appchecker beantwoord je de vragen die nodig zijn om te beoordelen of je met de beoogde app of online tool aan de AVG voldoet.

Meer over Appchecker
Logo van de Kennisnet appchecker

Techwijzer

De Techwijzer van Kennisnet helpt jouw school zicht te krijgen op de volwassenheid van technologische innovaties. Daardoor kun je goed doordacht beslissen of je er wel of niet mee start.  

Meer over Techwijzer

Digitale geletterdheid

Teamopdrachten digitale geletterdheid

Met de praktische opdrachten van ‘Teamwerk digitale geletterdheid’ zet je in een uurtje de volgende stap op het gebied van digitale geletterdheid.

Meer over Teamopdrachten digitale geletterdheid
Logo van de tool Teamopdrachten digitale geletterdheid

De onderwerpen waarover wij publiceren