Agenda

 1. Webinar AVG voor starters

  Bijeenkomst
  vindt plaats

  Scholen zijn volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht informatiebeveiliging en privacy (IBP) te regelen. De AVG vereist dat alle persoonsgegevens die op een school worden gebruikt, goed zijn beveiligd. Speciaal voor beginnende IBP’ers die werkzaam zijn bij een schoolbestuur wordt een webinar gehouden.

  Meer informatie

 2. Maak kennis met het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

  Bijeenkomst
  vindt plaats

  Houdt u zich bezig met informatiebeveiliging en privacy op uw school of in uw schoolbestuur (po/vo)? Dan kent u vast het Netwerk IBP. Of misschien bent u (net) lid. Is het netwerk nieuw voor u, dan nodigen we u van harte uit voor deze kennismakingsbijeenkomst. Hier leert u vakgenoten kennen en ervaart u wat het Netwerk IBP voor u kan betekenen.

  Meer informatie

 3. Webinar Menselijkheid en digitalisering in het onderwijs

  Bijeenkomst
  vindt plaats

  Digitale middelen zijn alomtegenwoordig, ook in het onderwijs. Ze verbinden, ondersteunen en nemen taken van de mens over. Dit roept belangrijke vragen op, zoals: wat is een goede balans tussen mens en machine in het onderwijs? Welke aspecten van menselijkheid staan op het spel bij toenemende digitalisering? En hoe kunnen we menselijkheid juist versterken met behulp van technologie? Over die vragen gaat dit webinar.

  Meer informatie

 4. Webinar Keuzeproces leermiddelen

  Bijeenkomst
  vindt plaats

  Tijdens het webinar Keuzeproces leermiddelen gaan we in op de projectmatige aanpak van leermiddelenkeuze. We bespreken de stappen die in het keuzeproces moeten worden doorlopen en laten zien hoe het stappenplan in de praktijk kan worden gebruikt. Ook krijgt u tips over de integratie met het leermiddelenbeleid in het lichten we het keuzeproces uit in de onderwijspraktijk.

  Meer informatie

 5. Webinar Hoe nu verder met digitale geletterdheid?

  Bijeenkomst
  vindt plaats

  Wilt u doorpakken met digitale geletterdheid in het curriculum? Heeft u meegedaan aan Mediamasters of andere activiteiten in de Week van de Mediawijsheid? Dan is dit het webinar ‘Hoe nu verder met digitale geletterdheid’, woensdag 16 november, het moment om die thema’s breder op te pakken.

  Meer informatie

 6. Eerste bijeenkomst netwerk Informatiemanagement po/vo

  Bijeenkomst
  vindt plaats

  Wilt u weten hoe informatiemanagement u helpt bij het efficiënt organiseren van onderwijs(processen)? En hoe u sturing geeft aan de toenemende digitalisering binnen het funderend onderwijs? Kom dan naar de eerste bijeenkomst van het Netwerk Informatiemanagement po/vo. Daar staan we stil bij de vraag: informatiemanagement, wat is het en wat kan ik ermee?

  Meer informatie

 7. SIVON-bijeenkomsten

  Bijeenkomst
  vindt plaats
  t/m

  Om schoolbesturen in het funderend onderwijs integraal te ondersteunen werken SIVON en Kennisnet intensief samen. Beide partijen bieden een samenhangend dienstenpakket aan om samenwerking tussen besturen en vraagbundeling richting de markt te bewerkstelligen.

  Meer informatie