Snel internet op school is nodig voor zowel administratie- en leerlingvolgsystemen als voor het onderwijs met digitale leermiddelen.

Bij snelheidsproblemen met internet is het in de praktijk niet gemakkelijk om de oorzaak te achterhalen en te bepalen welke leverancier ingeschakeld moet worden om problemen op te lossen. Ligt het aan de wifi, het bekabelde netwerk, een trage internetaansluiting van de schoollocatie, of aan een combinatie van meerdere factoren?

Een adequate internetverbinding is een belangrijke schakel in de onderwijsketen © Hollandse Hoogte

Ontdek met het vragenschema waar de knelpunten zitten

Om scholen te helpen om de oorzaak vast te stellen, heeft Kennisnet in opdracht van de VO-raad de brochure ‘Eerste Hulp bij Internetproblemen ontwikkeld’. Deze is onderaan dit artikel te downloaden. De brochure biedt inzicht in de verschillende ‘netwerkschakels’ in een school. En met hulp van het vragenschema ontdekt u waar het knelpunt precies zit.

Brochure gebaseerd op advieservaringen bij scholen

De inhoud van de brochure is gebaseerd op advieservarin­gen bij scholen die problemen ondervinden met hun netwerk. De vragen zijn praktisch ingestoken en leiden uiteindelijk naar de juiste leverancier of naar andere hulpmiddelen die bijdragen aan een kwalitatief goede internetverbinding.

Meer weten over internetconnectiviteit voor uw school?

Meer weten over het regelen van betrouwbare, veilige internetconnectiviteit op uw school? Lees ook het artikel ‘Snel internet op school: zo organiseert u dat’. En lees het praktijkverhaal waarin een ict-coördinator vertelt hoe Qliq Primair Onderwijs een betrouwbare en veilige internetconnectiviteit realiseerde.

Kennisnet werkt in het Doorbraakproject Onderwijs & ICT samen met de VO-raad en de PO-Raad om scholen in Nederland van advies in connectiviteit te voorzien.

Deel deze pagina: Last van internetproblemen op school? Zo vindt u de oorzaak

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail