Steeds meer scholen willen programmeren opnemen in hun onderwijs. Zij doen daarom mee aan tijdelijke projecten zoals de jaarlijkse Codeweek. Ook zoeken ze naar manieren om programmeren structureel te implementeren. Op school in de lessen -ook in het bredere kader van computational thinking en digitale vaardigheden- én in de onderwijsvisie.

Programmeren maakt deel uit van computational thinking, dat is een van de 4 digitale vaardigheden die samen digitale geletterdheid vormen. Onderstaande links zijn interessant voor wie meer wil weten over dit onderwerp.

Programmeren op school via een leerlijn

Door de grote hoeveelheid versnipperd lesmateriaal, projecten en activiteiten weten scholen vaak niet waar ze moeten beginnen met programmeren op school, of welk materiaal geschikt is. Daarom bracht Kennisnet in samenwerking met de PO-raad en het SLO een leerlijn programmeren uit, ontwikkeld door 2 schoolbesturen uit het primair onderwijs. Bekijk de leerlijn ‘Programmeren in het po’ op Wikiwijs.nl.

De leerlijn ‘Programmeren in het po’:

Scholen zoeken manieren om programmeren structureel te implementeren. In de onderwijsvisie en in de lessen over computational thinking of digitale vaardigheden. © Rodney Kersten

Meer weten over de leerlijn

Op zoek naar lessen voor in de klas? Bekijk:

Deel deze pagina: Hoe kan ik programmeren structureel invoeren in het onderwijs?

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail