Toekomstige collega’s

Wie zijn de mensen achter Kennisnet? Daar ben je vast benieuwd naar als je je aan het oriënteren bent op een baan bij ons. Maak hier alvast kennis met jouw toekomstige collega’s.

Jouw collega’s: een divers gezelschap

Van softwareontwikkelaar tot onderwijskundige tot cyberexpert: bij Kennisnet bevind je je in
een divers gezelschap. De technologieën en ict-vraagstukken waaraan wij werken, zijn al net
zo verschillend als de mensen die bij ons werken. Eén ding hebben we echter allemaal: een
grote betrokkenheid bij elkaar en bij onze missie: goed onderwijs voor iedereen.

Bekijk de teams

Collega’s Expertise aan het woord

“Je doet het uiteindelijk voor de leerling”

Bert Bouwhuis is senior relatiemanager bij Kennisnet

Mensen verder helpen. En dan niet één persoon, maar een hele groep. Dat drijft Bert Bouwhuis. Zijn hart ligt bij het onderwijs. In een ver verleden stond hij zelf voor de klas en hij maakte carrière bij een educatieve uitgever. “Daardoor kende ik Kennisnet al goed. Ik had altijd in mijn hoofd: daar wil ik nog eens werken. Het leek me een hele fijne organisatie, de mensen waren altijd prettig in de omgang.”

Lees het verhaal van Bert

“De uitdaging die ik zoek in werk heb ik hier gevonden”

Sammi Chung-To is senior communicatiemedewerker bij Kennisnet

Ze werkte twee jaar in een hotel en zeven jaar bij een financiële organisatie toen Sammi Chung-To besloot zich opnieuw te oriënteren op de arbeidsmarkt. “Ik ben een echte teamplayer. Die competentie kon ik in mijn werk volop benutten. Maar ik wilde meer dan puur op cijfers beoordeeld worden.” Via een werving-en-selectiebureau kwam ze bij Kennisnet terecht. Liefde op het eerste gezicht?

Lees het verhaal van Sammi

“Kennisnet geeft me ruimte om mijn werk en kunstenaarschap te combineren”

Marius van Zandwijk is senior adviseur bij Kennisnet én beeldend kunstenaar

In 2012 switchte Marius van Zandwijk van een Amsterdams schoolbestuur naar Kennisnet. Na een carrière die in het teken stond van verandering, innovatie en onderwijs was dat een logische vervolgstap. Die bovendien heel positief uitpakte. “Ik verdiep me hier in verschillende rollen en onderwerpen én krijg de ruimte om mijn werk te combineren met het kunstenaarschap.” 

Lees het verhaal van Marius

“Gave cybersecurity bij een werkgever die mij goed behandelt”

Pi Rogaar is senior adviseur cybersecurity bij Kennisnet

Dat goed werkgeverschap net zo belangrijk is als de inhoud van je werk, ontdekte Pi Rogaar gedurende hun loopbaan. Bij Kennisnet vindt hen beide. “Ik doe hier echt impactvolle dingen op het gebied van cybersecurity, bij een organisatie die rekening houdt met mij en me accepteert zoals ik ben.”

Lees het verhaal van Pi

“Maatschappelijk actief én bezig met technologie: mijn ideale combi”

Theresa Song Loong is adviseur bij Kennisnet

Een studie politieke filosofie, een carrière als softwaredeveloper en in haar vrije tijd actief in maatschappelijke bewegingen. Theresa Song Loong laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. “Eerder zag ik dit als een nadeel, omdat ik niet goed wist hoe ik me moest profileren. Bij Kennisnet kwam ik erachter dat mijn ‘hybride’ achtergrond juist heel waardevol is.

Lees het verhaal van Theresa

Collega’s Voorzieningen aan het woord

“Heb je affiniteit met ict, dan is er hier altijd wel een dienst of applicatie die bij je interesse past”

Rick Oostmeijer is technisch ict-specialist van een digitaal platform bij Kennisnet 

Met verschillende soorten diensten en applicaties ondersteunt Kennisnet scholen bij een professionele inzet van ict. “Alleen al die diversiteit maakt het voor een ict’er interessant om hier te werken”, zegt Rick Oostmeijer, technisch ict-specialist van de digitale toegangs-hub Entree Federatie. “En we gaan mee met de laatste ontwikkelingen. Dus reken maar dat je omgeving interessant blijft!” Lees het verhaal van Rick >

Lees het verhaal van Rick

“Je achtergrond is niet het belangrijkste, het gaat om je intrinsieke motivatie”

Denise van der Heide is supportmedewerker bij de servicedesk van Kennisnet

Ze haalde een hbo-diploma in hotel- en eventmanagement, liep stages op verschillende marketingafdelingen, runde de backoffice van een club in een populair vakantieoord en werkte in de bediening van een horecagelegenheid. Wat ze van die ontdekkingstocht leerde? “Dat servicegericht werken me aanspreekt”, antwoordt Denise van der Heide, supportmedewerker bij de servicedesk van Kennisnet.

Lees het verhaal van Denise

“Als manager heb ik vooral een coachende rol”

Joris Knuttel is domeinmanager Exploitatie bij Kennisnet

Een schoolvoorbeeld van hoe je je bij Kennisnet kunt ontwikkelen is Joris Knuttel. In 2004 startte hij als functioneel beheerder. Inmiddels stuurt hij met veel plezier een team aan van vijftien vaste en twee ingehuurde medewerkers. Ze bieden ondersteuning op het gebied van beheer, servicemanagement en cloud computing om alle applicaties van Kennisnet en partners in de lucht te houden.

Lees het verhaal van Joris

“Door ruimte voor creativiteit halen collega’s het beste in zichzelf naar boven”

Dennis Heringa is enterprise-architect bij Kennisnet 

Hoewel hij toe was aan nieuwe uitdagingen, was Dennis Heringa nog niet actief op zoek naar een andere baan. Maar het vrijblijvende gesprek met Kennisnet voelde zo goed, dat hij als enterprise-architect de overstap maakte van een commerciële onderwijsinstelling naar onze publieke organisatie. “En toen kwam ik terecht in een heel andere werkcultuur”, vertelt hij. “Even wennen, maar een goede stap.”

Lees het verhaal van Dennis

“Ict in het onderwijs is een uitdagend werkveld voor ontwikkelaars”

Andreas Warnaar is softwareontwikkelaar bij Kennisnet

Voordat hij bij ons in dienst kwam, werkte Andreas Warnaar al voor Kennisnet. Als werknemer van een klein ict-bedrijf werd hij aan ons uitgeleend om mee te werken aan projecten. “De uitleenconstructie was door een bemiddelaar geregeld. Daardoor waren er voor mij geen doorgroeimogelijkheden op professioneel en financieel gebied. Nu ik bij Kennisnet in dienst ben, heb ik veel meer toekomstperspectief.

Lees het verhaal van Andreas

Collega Bedrijfsvoering en Control aan het woord

“Kennisnet voelt als thuis en biedt mij alles wat ik zoek”

Astrid van Viersen is senior financieel-administratief medewerker bij Kennisnet

In twintig jaar tijd kan er veel gebeuren. Astrid van Viersen is een van de collega’s die al vanaf het prille begin bij Kennisnet werkzaam is. Zij maakte alle ontwikkelingen ‘live’ mee. Parallel met de organisatie die steeds groter en professioneler werd, ontwikkelde ze ook zichzelf. “Door alle mogelijkheden die ik kreeg, voel ik me hier nog steeds als een vis in het water!”

Lees het verhaal van Astrid

Collega Strategie en Externe betrekkingen aan het woord

“Nooit gedacht dat ik in zo’n korte tijd zulke stappen zou zetten”

Laura is senior beleidsmedewerker strategie en externe betrekkingen bij Kennisnet

Vroeger zag ze zichzelf altijd als juf voor de klas staan. En dat deed ze ook een tijdje. Maar wat Laura van der Mars nóg leuker vindt: op beleidsniveau meedenken over de verbetering van het onderwijs. Dat ontdekte ze tijdens haar master onderwijs en innovatie en haar stage bij het ministerie van OCW. Bij Kennisnet maakte ze hier haar werk van!

Lees het verhaal van Laura