Een organisatie waar interessante dingen gebeuren

Hoe Rick in 2011 bij Kennisnet terecht kwam? “Bij mijn vorige werkgever werkte ik voor een opdracht samen met Kennisnet aan Edurep, een zoekmachine voor digitale leermiddelen. Ik had als ontwikkelaar regelmatig contact met mensen van Kennisnet over technische zaken. Al snel had ik in de gaten dat daar interessante dingen gebeuren op het gebied van applicaties. Toen er een vacature was voor functioneel beheerder van de zoekmachine, heb ik gesolliciteerd. Degene die eerst mijn contactpersoon was, werd toen mijn collega”, lacht hij. 

Carrièrestappen binnen Kennisnet

In de afgelopen jaren heeft Rick mooie carrièrestappen gemaakt binnen onze organisatie. “Na een paar jaar hielp ik als implementatie-engineer aanbieders van lesmateriaal bij het aansluiten op Edurep.” In diezelfde rol werkte Rick vervolgens mee aan Entree Federatie, een online hub die docenten en leerlingen toegang biedt tot digitale leermiddelen van verschillende uitgevers. “Na verloop van tijd groeide ik door naar implementatieadviseur, een functie waarin ik meer invloed had op de werking van het systeem. En nu stuur ik als technisch ict-specialist van het platform externe ontwikkelaars aan, schrijf ik voor hen de technische specificaties en vul ik de backlog.” 

Vrijheid om zelf te onderzoeken

“Uit mijn loopbaan blijkt wel dat je bij Kennisnet alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen”, merkt Rick op. “Je kunt cursussen en trainingen volgen; op technisch gebied, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Maar je krijgt ook de ruimte om zelf nieuwe dingen uit te zoeken.” Als voorbeeld noemt hij het nieuwe technische platform voor Entree Federatie dat hij samen met collega’s en externe ontwikkelaars bouwde. “Voordat we aan dat project begonnen, hebben we zelf veel onderzoek gedaan en een proof of concept gemaakt. Het is dan heel gaaf als uit de testen blijkt dat het platform werkt zoals we het bedacht hadden.”  

Meedenken in ontwikkelingen

Bijblijven bij de nieuwste ontwikkelingen is volgens Rick sowieso belangrijk. “Leerlingen en docenten moeten altijd toegang hebben tot goed lesmateriaal. Denk je als ict’er bij Kennisnet dat we met een innovatieve oplossing de kwaliteit van onze diensten of apps kunnen verbeteren? Dan kun je daar vaak al snel mee aan de slag. Zo werken we continu aan vernieuwing. In een fijne sfeer waarin iedereen openstaat voor je ideeën.” 

Collega worden van Rick?

Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie

Terug naar Toekomstige collega’s