Meteen naar de content

"De uitdaging die ik zoek in werk heb ik hier gevonden"

Ze werkte twee jaar in een hotel en zeven jaar bij een financiële organisatie toen Sammi Chung-To besloot zich opnieuw te oriënteren op de arbeidsmarkt. “Ik ben een echte teamplayer. Die competentie kon ik in mijn werk volop benutten. Maar ik wilde meer dan puur op cijfers beoordeeld worden.” Via een werving-en-selectiebureau kwam ze bij Kennisnet terecht. Liefde op het eerste gezicht?

Sammi To

Ontwikkelen op je eigen tempo

Gegevens invoeren, dat was Sammi’s werk in haar eerste vijf maanden bij Kennisnet. “Leuk bedrijf, maar hier ga ik niet lang blijven, dacht ik. Toen heb ik aangegeven dat ik meer uitdaging zocht.” Zo stroomde ze door naar een rol als ondersteuner van drie relatiemanagers. “Superleuk, en fijne collega’s. Ik regelde van alles voor hen. Zoals het organiseren van bestuurlijke bijeenkomsten. Ik had geen ervaring met de onderwerpen ict en onderwijs. Maar de kennis die je nodig hebt, kun je opdoen. Binnen Kennisnet krijg je de ruimte om je op je eigen tempo te ontwikkelen.”

Van gegevens invoeren naar congressen organiseren

Sinds de oprichting ervan enkele jaren geleden werkt Sammi in het communicatieteam van Kennisnet. Hier is ze de drijvende kracht achter bijeenkomsten, webinars en grote congressen. “Aanvankelijk verzorgde ik vooral de logistieke ondersteuning. Steeds vaker mocht ik me bemoeien met de inhoud. Nu is onder meer OnderwijsInzicht onderdeel van mijn portefeuille. Dat is het grote jaarlijkse congres voor schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs. Inhoudelijk zijn het uitdagingen. Maar er komt nog veel meer kijken bij de organisatie van al die grote en kleine evenementen. Zoals de doelgroepen informeren via nieuwsbrieven en mailings. Maar ook de uitnodigingen versturen. En het contact onderhouden met samenwerkingspartners als de PO-Raad, de VO-raad en SIVON.”

Interessante uitdagingen

De uitdaging die ze zocht in haar werk heeft Sammi nu dus ruimschoots gevonden. Ze vertelt: “Kennisnet doet zo ontzettend veel om het onderwijs te ondersteunen bij de professionele inzet van ict. Om daarvan op de hoogte te blijven, leg ik verbinding binnen Kennisnet. En het betekent voor mij veel inlezen om van al die activiteiten begrip te krijgen en te beoordelen wat bruikbaar is voor een webinar of congres. Dan is er nog de vraag: hoe breng je complexe onderwerpen helder over naar de deelnemers? En nu we regelmatig digitale bijeenkomsten organiseren, moeten we extra rekening houden met zaken als privacy. Daar hebben we als Kennisnet een voorbeeldfunctie in.”

Waardering

Sammi zit nu helemaal op haar plek bij Kennisnet. “We leveren een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het onderwijs in Nederland. Dat hoor ik ook terug van deelnemers aan de bijeenkomsten en congressen die ik organiseer.” Met enige trots voegt ze daaraan toe: “Mensen vertellen dan dat ze de ondersteuning van Kennisnet op het gebied van ict echt waarderen.”

Collega worden van Sammi?

De onderwerpen waarover wij publiceren