Hier gaat het om de menselijke maat

Dat bij Kennisnet de dienstverlening écht om de eindgebruikers gaat, dat geeft Hestia energie. “We maken voor hen praktische digitale onderwijsoplossingen die in de online wereld makkelijk en goed benaderbaar zijn. En effectief bruikbaar. Echt alle collega’s willen dat zo’n oplossing goed werkt voor de leerlingen en docenten. Werkt het niet naar behoren, dan gaat het ook meteen mis bij de gebruikers. Daarom heb je hier het gevoel dat je er samen toe doet.”

Elkaar de ruimte geven

Hestia werkt met een klein team aan Entree Federatie. Via deze online dienst hebben leerlingen en docenten toegang tot hun digitale leermiddelen. Belangrijke zaken als privacy moeten daarbij goed geregeld zijn. “Je hebt het recht om vergeten te kunnen worden. Dat fouten die je als leerling maakte, later niet meer digitaal traceerbaar zijn. Hoe regisseer je op een transparante manier wie met wie gegevens deelt? Ik stel voor dit soort complexe zaken de randvoorwaarden op vanuit het belang van de eindgebruikers. En geef de ontwikkelaars vervolgens de ruimte om tot een creatieve oplossing te komen. Die ruimte geven is heel gewoon bij Kennisnet. En zo belangrijk! Collega’s halen dan het beste in zichzelf naar boven. Dan zie je dat je met een klein team iets groots kunt neerzetten.”

Professioneel, maar toch menselijk

Sowieso ervaart Hestia ruimte voor ideeën en ondernemerschap binnen Kennisnet. “Elk idee mag hier bestaan. De wettelijke kaders, politieke gevoeligheden en het budget bepalen of je idee uitvoerbaar is. Maar er wordt altijd naar je geluisterd. En de menselijke maat die in onze diensten een belangrijke rol speelt, wordt net zo goed toegepast binnen de organisatie. Natuurlijk, er zijn regels voor bijvoorbeeld verlof. Maar elke persoonlijke situatie vraagt wel eens om een stukje rekbaarheid. Bij Kennisnet is alles bespreekbaar.” 

Collega worden van Hestia?

Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie

Terug naar Toekomstige collega’s