Aanmelden schoolbesturen

Om het ECK iD in het nieuwe schooljaar succesvol te kunnen gebruiken, moet je als schoolbestuur tijdig aan de privacyverplichtingen voldoen. Kennisnet helpt hierbij. Doorloop de volgende stappen:

1. Aanmelden bij Kennisnet

Meld bij ons dat je gebruik wilt maken van de Nummervoorziening door het aanmeldformulier in te vullen. Wij nemen dan contact op met het bestuur van jouw school om de benodigde overeenkomsten te sluiten.

Aanmeldformulier voor schoolbesturen

2. Aanmelden bij de leverancier van het schooladministratiesysteem

Het is belangrijk om ook de leverancier van je schooladministratiesysteem te laten weten dat je gebruik wilt maken van het ECK iD. De volgende leveranciers zijn klaar om het ECK iD te verwerken:

Staat de leverancier van jouw schooladministratiesysteem er niet bij? Dan is het in het schooljaar 2018 - 2019 nog niet mogelijk het ECK iD te gebruiken. Neem in dat geval contact op met Programma Implementatie ECK iD om aan te geven dat je gebruik wilt maken van Nummervoorziening. Dit laat het programma dan weten aan de leverancier. Dit kan via: eck‑id@edu‑k.nl.

3. Aan privacyvereisten voldoen

Na aanmelding bij Kennisnet en bij de betreffende leverancier, ontvangt jouw schoolbestuur de benodigde nieuwe verwerkersovereenkomsten van Kennisnet en de leverancier van het schooladministratiesysteem. Stuur deze contracten zo spoedig mogelijk ondertekend retour. In principe moeten deze overeenkomsten worden getekend door de schoolbestuurder, maar die mag ook iemand machtigen om de contracten te ondertekenen.

4. Schooladministratie en ict-verantwoordelijken attenderen

Zorg dat de schooladministratie en ict-verantwoordelijken weten dat het schoolbestuur met ingang van het nieuwe schooljaar wil werken met het ECK iD, om zo als school veilig en betrouwbaar digitaal leermateriaal te kunnen blijven gebruiken. Basispoort en de leverancier van je schooladministratiesysteem verzorgen verdere instructie en toelichting via de bekende kanalen.

Terug