Doorgaan naar hoofdinhoud

Dienst Verwerkersovereenkomsten

Alle verwerkersovereenkomsten centraal aangeboden en beheerd

De Dienst Verwerkersovereenkomsten is een beveiligde omgeving voor schoolbesturen waar leveranciers en schoolbesturen verwerkersovereenkomsten met elkaar afsluiten en beheren.

Logo van Dienst Verwerkersovereenkomsten

Wat is de Dienst Verwerkersovereenkomsten?

De Dienst Verwerkersovereenkomsten is een beveiligde online omgeving waar schoolbesturen en leveranciers op een eenvoudige en overzichtelijke manier verwerkersovereenkomsten kunnen afsluiten en beheren. Als schoolbestuur ben je volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht om goede afspraken te maken met leveranciers over het verwerken van persoonsgegevens. De Dienst Verwerkersovereenkomsten helpt je om dit proces te stroomlijnen.

Waarom de Dienst Verwerkersovereenkomsten?

  • Eén overzichtelijk proces voor het beoordelen en ondertekenen van verwerkersovereenkomsten.
  • Door koppeling met eHerkenning wordt de overeenkomst altijd beoordeeld en ondertekend de bevoegde persoon.
  • Centraal overzicht van de getekende en aangeboden verwerkersovereenkomsten via deze dienst.
  • Gemakkelijk voldoen aan de AVG-verplichting om afspraken te maken met leveranciers.

Voordat je aan de slag kunt:

Bekijk voor meer informatie de FAQ van de Dienst Verwerkersovereenkomsten

Wijs jouw leverancier op de dienst

Schoolbesturen die nog steeds verwerkersovereenkomsten op de oude manier ontvangen van hun leveranciers, kunnen deze leveranciers vragen om over te stappen naar de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Dit zal het proces van het afsluiten en beheren van verwerkersovereenkomsten aanzienlijk vereenvoudigen en efficiënter maken. Je kunt onderstaand bericht gebruiken op leveranciers te wijzen op de Dienst.

De Dienst Verwerkersovereenkomsten maakt deel uit van het programma Digitaal Veilig Onderwijs

Met het programma Digitaal Veilig Onderwijs bundelen het ministerie van OCW, Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad hun krachten voor een onderwijssector waarin iedere leerling digitaal veilig kan leren en medewerkers digitaal veilig kunnen werken. Het programma biedt schoolbesturen heldere leidraden en een concreet ondersteuningsaanbod. Het programma stimuleert ook dat leveranciers hun productportfolio in lijn brengen met het normenkader. Zo kunnen scholen voldoen aan hun verantwoordelijkheid om een digitaal veilige organisatie te realiseren. Stap voor stap, Bit by Bit. 

Binnen dit programma levert Kennisnet diensten en expertise rond privacy en informatiebeveiliging in het onderwijs die scholen kunnen gebruiken bij het realiseren van een digitaal veilige organisatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kennisnet support via support@kennisnet.nl of 0800 321 22 33.

De onderwerpen waarover wij publiceren