Doorgaan naar hoofdinhoud

Sollicitatieprocedure

Benieuwd wat je kunt verwachten nadat je jouw sollicitatie naar ons hebt verstuurd? Hieronder vind je de sollicitatieprocedure stap voor stap.

 • Stap 1: Reactie op jouw sollicitatie

  Na je sollicitatie hoor je zo snel mogelijk of wij een potentiële match zien. In dat geval nodigen we je uit voor een eerste kennismaking.

 • Stap 2: Eerste kennismaking (digitaal)

  Dit eerste gesprek heb je met Sylvia of Tamara van HR en een toekomstige manager of collega. In het gesprek leren we elkaar kennen en ontdekken we samen of we bij elkaar passen. Na het eerste gesprek bellen we je om je persoonlijk terugkoppeling te geven.

 • Stap 3: Eventueel een capaciteits- en persoonlijkheidstest

  Soms vragen we je om een capaciteits- en persoonlijkheidstest te doen. Dit is geen examen, maar een middel om te kijken of we bij elkaar passen. Kom je uiteindelijk bij Kennisnet in dienst? Dan is het ook een mooi handvat voor je verdere ontwikkeling.

 • Stap 4: Tweede gesprek (op kantoor)

  Zijn we nog steeds enthousiast? Dan nodigen we je uit op kantoor in Zoetermeer voor een tweede gesprek. Je spreekt hier weer met Sylvia of Tamara – HR gidst je door de hele procedure – en een manager of collega. Tijdens het tweede gesprek praten we bijvoorbeeld door over de test en de inhoud van het werk. Ook krijg jij de kans om jouw vragen te stellen.

 • Stap 5: Een goed aanbod

  Zien we een samenwerking met jou helemaal zitten? Dan mag je van ons een goed aanbod verwachten dat aansluit bij jouw kennis, ervaring en wensen. Alvast een voorproefje? We hebben onze arbeidsvoorwaarden al voor je op een rij gezet.

 • Stap 6: Welkom aan boord!

  Hallo nieuwe collega, van harte gefeliciteerd met jouw aanstelling bij Kennisnet! Tamara helpt je met opstarten. Ze plant alvast de eerste afspraken voor je in en geeft je alle informatie over waar je verwacht wordt en hoe de eerste periode eruitziet.

De snelheid van de procedure

Hoe snel de procedure gaat, wisselt van kandidaat tot kandidaat. We proberen het sollicitatieproces altijd af te stemmen op jouw persoonlijke wensen. Heb je bijvoorbeeld wat meer bedenktijd nodig? Dan houden we daar rekening mee. We vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen keuze maakt. 

Hoe we omgaan met jouw gegevens

Als organisatie op het snijvlak van ict en onderwijs weten wij hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Dat betekent onder andere dat we je naam alleen met de betrokken gesprekspartners delen en dat we jouw gegevens na het afronden van de procedure verwijderen. Willen we ze toch bewaren, bijvoorbeeld om je in een later stadium te attenderen op een passende vacature? Dan vragen we je expliciet om toestemming. 

Een eigentijds, eerlijk en transparant werving-en-selectieproces

Daarop kun je vertrouwen bij Kennisnet. Wij hanteren namelijk de NVP Sollicitatiecode. Wil je hier meer over weten? Je kunt de code hier downloaden.

De onderwerpen waarover wij publiceren