Edurep widgets: voor betere zoekresultaten

Edurep heeft widgets om het gebruik van Edurep door leraren en leerlingen nog gemakkelijker te maken. Met Edurep Widgets kunt u zoekfilters definiëren, zodat er op bepaalde kenmerken standaard wordt gezocht. Gebruik de Edurep wizard om eenvoudig en snel een widget te maken. 

Een zoekbox met zoekfilters

U kunt een widget als een zoekbox maken. U bepaalt zelf of de zoekresultaten over een specifiek onderwerp gaan, of van een bepaald bestandstype zijn. U kunt aangeven of een zoekopdracht resultaten voor een specifieke leeftijdsgroep moet opleveren. Of over een specifiek vakgebied moeten gaan. Of kun je bepalen of het gratis danwel betaalde content is. 

Hoe werken Edurep widgets?

Wilt u bijvoorbeeld als aanbieder van online rekenlessen leraren wijzen op extra materiaal?  Dan gaat u naar de Edurep wizard en selecteert u het vakgebied ‘rekenen’. U kiest ‘video’ als technisch type. Daarna exporteert u deze als ‘Modal’. Deze link plaatst u eenvoudig op de website. Ook kunt u een lijst maken van interessante video’s over een specifiek thema. 

Widgets op eigen site

Ontwerpers en ontwikkelaars kunnen deze widgets integreren op de eigen site, of in de eigen omgevingen. Iedere website en ieder content management systeem is geschikt voor een goede integratie van de widgets. 

U kunt meer met Edurep widgets:

naar de Edurep wizard