Meteen naar de content

Edurep

De index met open leermateriaal

Edurep verzamelt de metadata van open leermateriaal in Nederland, zodat die leermaterialen vindbaar zijn voor docenten en scholen. Je kunt leermaterialen doorzoeken of zelf toevoegen. Deze gratis dienstverlening is beschikbaar voor alle sectoren en verwerkt per maand al meer dan 3 miljoen zoekopdrachten.

Logo van Edurep

Aanmelden bij Edurep

Wil je jouw educatieve materialen online beter vindbaar maken? Meld je dan aan bij Edurep, de educatieve zoekmachine. Het aansluiten op Edurep en de begeleiding van Kennisnet is gratis.

Sluit je aan op Edurep en stuur een mail naar support@kennisnet.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Hoe werkt de implementatie van Edurep?

Implementatie van Edurep vergt een inspanning in tijd en ontwikkeling. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de educatieve collectie al metadata heeft meegekregen volgens de onderwijsstandaarden. Met elke aanbieder worden de Service Level Specificatie en gebruiksvoorwaarden afgesloten. Deze specificaties beschrijven welke voorwaarden er gelden en wat de wederzijdse verwachtingen zijn.

Technische inrichting

Ook is de technische inrichting van je database belangrijk. Daaraan zijn vaak kosten verbonden. We adviseren je ook hoe je de kwaliteit van je leermaterialen en metadata op peil kunt houden.

Stappen voor aansluiten op Edurep

Om als aanbieder te koppelen aan Edurep, doorloop je deze drie stappen.

1. Aanmelden voor Edurep

Neem per e-mail contact op met support@kennisnet.nl. Dan nemen wij contact met je op. Geef ook aan hoe wij je kunnen benaderen.

2. Systeem inrichten

Maak je systeem klaar voor het aanleveren van metadata. Je metadata moeten voldoen aan bepaalde standaarden om het aan te kunnen bieden aan Edurep. Uitgebreide informatie vind je op de Edurep Wiki. De Edurep Wiki helpt ontwikkelaars bij hun Edurep-implementatie.

3. Aansluiting op Edurep

Is je systeem ingericht? Neem dan contact op met Kennisnet om je aan te melden voor aansluiting op Edurep. Kennisnet test vervolgens de aansluiting. Resultaten van deze test krijg je binnen vijf dagen. Wanneer het systeem goed werkt, volgt de definitieve aansluiting.

De onderwerpen waarover wij publiceren