Doorgaan naar hoofdinhoud

Edurep

De index met open leermateriaal

Edurep verzamelt de metadata van open leermateriaal in Nederland, zodat die leermaterialen vindbaar zijn voor docenten en scholen. Je kunt leermaterialen doorzoeken of zelf toevoegen. Deze gratis dienstverlening is beschikbaar voor alle sectoren en verwerkt per maand al meer dan 3 miljoen zoekopdrachten.

Logo van Edurep

Edurep is een educatieve zoekmachine

Ontwikkel je digitaal leermateriaal en wil je dit leermateriaal op internet beter vindbaar maken voor scholen in het po, vo en mbo? Maak dan gebruik van Edurep, de gratis educatieve zoekmachine voor het onderwijs. Edurep gebruikt metadata om digitale lesmaterialen beter vindbaar te maken.

Van lessen en toetsen tot educatief beeldmateriaal: per maand verwerkt Edurep 3 miljoen zoekopdrachten. Edurep doorzoekt inmiddels 1,5 miljoen leerobjecten en 60 onderwijscollecties.

Met Edurep kun je:

  • leermateriaal eenvoudig beschikbaar stellen aan meerdere partijen zoals scholen;
  • kosten besparen doordat het leermateriaal in één keer beschikbaar komt voor verschillende organisaties;
  • feedback verzamelen van gebruikers over het leermateriaal. Zo heb je de mogelijkheid om het lesmateriaal aan te passen.

Integratie in eigen omgeving

Het doorzoeken van leermaterialen is via onze publieke API eenvoudig te integreren in eigen websites en leerplatformen. Voor documentatie en ondersteuning verwijzen wij je naar onze Edurep Wiki voor ontwikkelaars.

Voor wie?

Edurep is door Kennisnet ontwikkeld voor uitgevers, bibliotheken, onderwijsinstellingen, aanbieders van elo’s en voor cultuur-maatschappelijke organisaties. Ook aanbieders van gepersonaliseerde leersystemen, catalogi en onderwijswebsites kunnen gebruikmaken van de educatieve database van Edurep.

Hoe werkt Edurep?

Deze video laat zien hoe leermateriaal op internet beter vindbaar wordt gemaakt voor scholen in het po, vo en mbo.

Metadata voor betere vindbaarheid

Edurep gebruikt ‘labels’, ofwel metadata, om leermaterialen vindbaar te maken. Zowel aanbieders als leraren leveren kenmerken aan als titel, auteur, onderwijsniveau en onderwerp. Hoe meer labels het materiaal krijgt, hoe sneller leraren kunnen beoordelen of dit de lesmethode is die zij zoeken.

Afgeschermd materiaal aanbieden

Wil je als aanbieder controle houden over het gebruik van je leermaterialen? Dan is het slim om je aan te sluiten bij Entree Federatie. Met Entree Federatie kunnen scholen, leraren en leerlingen met één login gemakkelijk de leermiddelen van aangesloten leveranciers gebruiken. Dankzij authenticatie heb je als aanbieder controle over de toegang.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kennisnet support via support@kennisnet.nl of 0800 321 22 33.

De onderwerpen waarover wij publiceren