Edurep

Edurep is een educatieve zoekmachine

Ontwikkelt u digitaal leermateriaal en wilt u dit leermateriaal op internet beter vindbaar maken voor scholen in het po, vo en mbo? Maak dan gebruik van Edurep, de gratis educatieve zoekmachine voor het onderwijs. Edurep gebruikt metadata om digitale lesmaterialen beter vindbaar te maken.

Van lessen en toetsen tot educatief beeldmateriaal: per maand verwerkt Edurep 3 miljoen zoekopdrachten. Edurep doorzoekt inmiddels 1,5 miljoen leerobjecten en 60 onderwijscollecties. 

Integratie in eigen omgeving

Het doorzoeken van leermaterialen is via onze publieke API eenvoudig te integreren in eigen websites en leerplatformen. Voor documentatie en ondersteuning verwijzen wij u naar onze Edurep Wiki voor ontwikkelaars.

Naar Edurep Wiki

Voor wie?

Edurep is door Kennisnet ontwikkeld voor uitgevers, bibliotheken, onderwijsinstellingen, aanbieders van elo’s en voor cultuur-maatschappelijke organisaties. Ook aanbieders van gepersonaliseerde leersystemen, catalogi en onderwijswebsites kunnen gebruikmaken van de educatieve database van Edurep.

Meer over Edurep

Hoe werkt Edurep? Dit filmpje laat zien hoe leermateriaal op internet beter vindbaar wordt gemaakt voor scholen in het po, vo en mbo.