Door het adequaatheidsbesluit voldoet de bescherming van persoonsgegevens aan de standaarden van de Europese Unie. Dit adequaatsheidsbesluit geldt voor de komende vier jaar. Dit is goed nieuws. Dit betekent namelijk dat u geen extra afspraken met uw leveranciers hoeft te maken over de doorgifte van van persoonsgegevens naar het VK.

Vlag Europese Unie en Verenigd Koninkrijk
Doorgeven persoonsgegevens naar Verenigd Koninkrijk veilig na adequaatheidsbesluit © I-stock

Advies aan scholen

Op dit moment hoeft u geen verdere actie te ondernemen.

Wel is het belangrijk om altijd zicht en controle te houden op de persoonsgegevens die u gebruikt. Leg daarom in uw register van verwerkingsactiviteiten vast waar persoonsgegevens worden opgeslagen of verwerkt. Dit is vooral belangrijk wanneer: 

Een adequaatheidsbesluit geldt namelijk voor een termijn van 4 jaar. Na die periode moet de EC opnieuw beoordelen of persoonsgegevens in het betreffende land voldoende beschermd zijn. Mocht het oordeel – bijvoorbeeld over het Verenigd Koninkrijk – op dat moment anders uitvallen, dan kunt u, op basis van het register, eenvoudig nagaan of uw persoonsgegevens in dat land worden verwerkt. Vervolgens kunt u de nodige maatregelen nemen.

Meer informatie

Lees meer over de Brexit en de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EER:

Deel deze pagina: Brexit en het onderwijs: doorgeven persoonsgegevens naar Verenigd Koninkrijk veilig na adequaatheidsbesluit

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail