Aanmelden bij Edurep

Wilt u uw educatieve materialen online beter vindbaar maken? Meldt u dan aan bij Edurep, de educatieve zoekmachine. Het aansluiten op Edurep en de begeleiding van Kennisnet is gratis.

Sluit u aan op Edurep en stuur een mail naar support(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl. Dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt de implementatie van Edurep?

Implementatie van Edurep vergt een inspanning in tijd en ontwikkeling. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de educatieve collectie al metadata heeft meegekregen volgens de onderwijsstandaarden. Met elke aanbieder worden de Service Level Specificatie en gebruiksvoorwaarden afgesloten. Deze zijn hieronder toegevoegd als bijlage. Deze specificaties beschrijven welke voorwaarden er gelden en wat de wederzijdse verwachtingen zijn.

Technische inrichting

Ook is de technische inrichting van uw database belangrijk. Daaraan zijn vaak kosten verbonden. We adviseren u eveneens hoe u de kwaliteit van uw leermaterialen en metadata op peil kunt houden.

Stappen voor aansluiten op Edurep

Om als aanbieder te koppelen aan Edurep, doorloop deze vier stappen.

Stap 1. Aanmelden Edurep

Neem per e-mail contact op met support(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl. Dan nemen wij contact met u op. Geef ook aan hoe wij u kunnen benaderen.

Stap 2. Inrichten systeem

Maak uw systeem klaar voor het aanleveren van metadata. Uw metadata moet voldoen aan bepaalde standaarden om het aan te kunnen bieden aan Edurep. Uitgebreide informatie vindt u op de Edurep Wiki. De Edurep Wiki helpt ontwikkelaars bij hun Edurep-implementatie.

Naar Edurep Wiki

Stap 3. Aansluiting op Edurep

Is uw systeem ingericht? Neem dan contact op met Kennisnet om u aan te melden voor aansluiting op Edurep. Kennisnet test vervolgens de aansluiting. Resultaten van deze test krijgt u binnen vijf dagen. Wanneer het systeem goed werkt, volgt de definitieve aansluiting.