Digitaal leermateriaal voor scholen, leraren en leerlingen?

Heeft u als uitgever, bibliotheek of onderwijsinstelling digitaal leermateriaal beschikbaar voor scholen, leraren en leerlingen in het po, vo en mbo? Maak dan gebruik van Edurep. Edurep zorgt ervoor dat scholen uw leermaterialen gemakkelijk online kunnen vinden. Van lessen, toetsen en artikelen tot educatief beeldmateriaal.

Edurep is als educatieve zoekmachine te integreren in zoekportalen en leeromgevingen. Dat kan direct op de open API van Edurep.

Naar Edurep Wiki

Met Edurep kunt u:

Metadata voor betere vindbaarheid

Edurep gebruikt ‘labels’, ofwel metadata, om leermaterialen vindbaar te maken. Zowel aanbieders als leraren leveren kenmerken aan als titel, auteur, onderwijsniveau en onderwerp. Hoe meer labels het materiaal krijgt, hoe sneller een leraar kan beoordelen of dit de lesmethode is die hij zoekt.

Meer over metadata 

Afgeschermd materiaal aanbieden

Wilt u als aanbieder controle houden over het gebruik van uw leermaterialen? Dan is het slim om u aan te sluiten bij Entree Federatie. Met Entree Federatie kunnen scholen, leraren en leerlingen met één login gemakkelijk de leermiddelen van aangesloten leveranciers gebruiken. Dankzij authenticatie heeft u als aanbieder controle over de toegang.

Meer over Entree Federatie