Edurep wizard voor het snel filteren van zoekresultaten

Wilt u uw educatieve content op een gemakkelijke manier aanbieden aan uw gebruikers? Maak een widget voor op uw website of in uw omgeving. De Edurep wizard helpt u in een paar stappen bij het samenstellen van de juiste widget. Ontwerpers van lesmateriaal, ontwikkelaars van websites kunnen vervolgens deze widget op de eigen website plaatsen, of in de eigen omgevingen. 

Stap 1. Welk lesmateriaal?

Bepaal welk lesmateriaal voor je gebruikers (leraren en/of leerlingen) relevant is. Dit kunt u door trefwoorden in het slimme zoekveld te typen. Of u vinkt filters aan (bijvoorbeeld een vakgebied, gebaseerd op het Onderwijsbegrippenkader, of een specifieke doelgroep). 

Stap 2. Welke widget?

Bent u tevreden over de selectie van lesmaterialen? Klik dan op de groene knop ‘exporteren’. U ziet vervolgens de beste widget-types voor uw situatie. 

Stap 3. Welke opmaak?

Afhankelijk van de gekozen opties, krijgt u nog een paar vragen waarmee u zelf de opmaak van de widget bepaalt. 

Stap 4. De code

Vervolgens krijgt u een code. Deze knipt u en plakt u daarna in uw eigen omgeving of website. Klaar!

widget maken

De collecties in Edurep wijzigen geregeld. Controleer daarom regelmatig of u opgeslagen zoekopdrachten nog het beste resultaat opleveren voor uw gebruikers. De widgets worden bij nieuwe updates automatisch bijgewerkt.