Aanmelden bij Edurep

Wil je je educatieve materialen online beter vindbaar maken? Meld je dan aan bij Edurep, de educatieve zoekmachine. Het aansluiten op Edurep en de begeleiding van Kennisnet is gratis.

Sluit je aan op Edurep en stuur een mail naar support@kennisnet.nl. Dan nemen wij contact met je op. 

Hoe werkt de implementatie van Edurep?

Implementatie van Edurep is niet gratis en vraagt tijd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de educatieve collectie al metadata heeft meegekregen volgens de onderwijsstandaarden. Met elke aanbieder worden de Service Level Specificatie en gebruiksvoorwaarden afgesloten. Deze zijn hieronder toegevoegd als bijlage. Deze specificaties beschrijven welke voorwaarden er gelden en wat de wederzijdse verwachtingen zijn. 

Technische inrichting

Ook is de technische inrichting van je database belangrijk. Daaraan zijn vaak kosten verbonden. We adviseren je eveneens hoe je de kwaliteit van je leermaterialen en metadata op peil kunt houden.

Stappen voor aansluiten op Edurep 

Om je als aanbieder aan te melden bij Edurep, volgen hieronder drie stappen. 

Stap 1. Aanmelden Edurep

Wil je gebruikmaken van Edurep? Neem per e-mail contact op met de support-afdeling van Kennisnet. Geef ook aan hoe wij je kunnen benaderen.

Stap 2. Inrichten systeem

Maak je systeem klaar voor het aanleveren van metadata. Je metadata moet voldoen aan bepaalde standaarden om het aan te kunnen bieden aan Edurep. Uitgebreide informatie vind je op de Edurep Wiki. De Edurep Wiki helpt ontwikkelaars bij hun Edurep implementatie.

naar Edurep Wiki 

Stap 3. Aansluiting op Edurep

Is je systeem ingericht? Neem dan contact op met Kennisnet om je aan te melden voor aansluiting op Edurep. Kennisnet test de aansluiting. Resultaten van deze test krijg je binnen vijf dagen. Wanneer het systeem goed werkt, volgt de definitieve aansluiting. Vervolgens kun je Edurep widgets integreren in je eigen omgeving of op je website met behulp van de Edurep wizard. Zo kunnen gebruikers jouw educatieve leermiddelen snel vinden. 

Voorwaarden Edurep

Welke voorwaarden gelden er, en wat zijn de wederzijdse verwachtingen? Dit staat in de Service Level Specificatie en de gebruiksvoorwaarden.

Terug