Helma Sjamaar

Helma Sjamaar-Dupuis begon haar loopbaan ooit als beheerder software & implementatie, groeide door naar informatiemanager op een roc, werd bestuurssecretaris en maakte een overstap naar de functie van manager personeel en organisatie bij schoolbestuur ZAAM. Sinds een aantal jaren adviseert ze besturen als interim hr-manager over strategisch hr-beleid. Hieronder deelt ze haar tips om te komen tot integratie van ict-bekwaamheid van de leraar in de hr-strategie, de hr-cyclus en het professionaliseringsbeleid.

5 tips van hr-manager Helma Sjamaar-Dupuis

1. Prioriteren en doelen opstellen

2. Creëer een open feedbackcultuur

360 graden-feedback kan helpen als instrument om het functioneren van een medewerker in zijn totaliteit te meten. De medewerker verzamelt zelf feedback van collega’s en reflecteert op het eigen handelen en denken over de inzet van ict in het onderwijs.

3. Wees gericht bezig met de teamsamenstelling

abstracte weergave HR en ict-bekwaamheid
© istock

4. Ondersteun en faciliteer de leidinggevenden 

5. Zet in op leren met elkaar

Beeldmerk Handreiking professionalisering ict-bekwaamheid Dit artikel is onderdeel van de ‘Handreiking professionalisering ict-bekwaamheid’. Met behulp van achtergrondartikelen, praktijkvoorbeelden, overzichten en tools kunt u hiermee in uw school het goede gesprek voeren over de ict-bekwaamheid van de leraar

Deel deze pagina: Hoe kunt u ict-bekwaamheid integreren in het hr-beleid?

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail