Meteen naar de content

"Gave cybersecurity bij een werkgever die mij goed behandelt"

Dat goed werkgeverschap net zo belangrijk is als de inhoud van je werk, ontdekte Pi Rogaar gedurende hun loopbaan. Bij Kennisnet vindt hen beide. “Ik doe hier echt impactvolle dingen op het gebied van cybersecurity, bij een organisatie die rekening houdt met mij en me accepteert zoals ik ben.”

Pi Rogaar

Cybersecurity met de jongste ict-gebruikers van Nederland

Alsof het zo moest zijn: drie dagen voor de sluitingsdatum van de vacature bij Kennisnet besloot Pi om op zoek te gaan naar een andere baan. “Ik kreeg de vacature onder ogen en was direct enthousiast. Het werk leek me heel gaaf vanwege het systeemdenken en het pionieren – cybersecurity in het onderwijs staat nog in de kinderschoenen. Misschien minder prestigieus dan bij een bank, maar zeker niet minder complex. Want we hebben hier te maken met de jongste ict-gebruikers van Nederland, die bijvoorbeeld geen extreem moeilijke wachtwoorden onthouden. Plus, schoolsystemen zijn favoriet doelwit van hackende pubers. En hoe zorg je dat ook kleine schoolbesturen hun informatiebeveiliging op orde hebben? Bij Kennisnet heb ik de kans om verschil te maken voor de héle sector. Een mooi contrast met mijn vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon, waar ik juist individuele kinderen help.”

De manier van werken kiezen die bij je past

Niet alleen het werk zelf, maar ook de organisatie sprak Pi direct aan. “In de vacature stond bijvoorbeeld dat je zelf je device mocht kiezen. Dat lijkt een klein detail, maar het zegt veel. Hier werken eigengereide mensen, dacht ik meteen. En: Kennisnet laat mensen blijkbaar zelf hun ideale manier van werken kiezen.” Tijdens hun sollicitatie en inwerkperiode werd Pi’s positieve gevoel alleen maar bevestigd. “Waarschijnlijk zijn er weinig mensen zoals ik, die een zeventig pagina’s tellend personeelshandboek gaan lezen. Maar ik was daar oprecht benieuwd naar. En steeds werd ik weer verrast. Uit alle regelingen spreekt een werkgever die goed wil zijn voor mensen.”

Non-binair of anders zijn: van harte welkom

“Collega’s houden graag rekening met je”, vertelt Pi, die zelf non-binair is. “Bijzonder, want ik heb ook wel anders meegemaakt.” Dat collega’s elkaar accepteren zoals ze zijn, merkt Pi ook met andere dingen. “Zo heb ik vaak een Rubik’s kubus bij me om me beter te concentreren bij vergaderingen. Een beetje ongewoon in het begin, maar binnen de kortste keren heel normaal. Een ander voorbeeld: voorafgaand aan het personeelsuitje wilde ik graag weten wat we gingen doen, omdat ik nieuw was en er een beetje tegenop zag. De mensen om me heen, ook leidinggevenden, maakten daar totaal geen issue van. Sterker nog, ze waren juist blij dat ik dit aangaf en moedigden me aan om altijd bij ze aan te kloppen als er wat is. Dat vind ik heel fijn. Ik kan mezelf zijn. Natuurlijk is het voor sommigen ook even wennen als je anders bent en vergissen collega’s zich soms, bijvoorbeeld met een aanspreekvorm. Maar als ik er iets van zeg reageert iedereen heel begripvol en respectvol. Dat maakt Kennisnet voor mij een prettige werkomgeving.”  

Collega worden van Pi?

De onderwerpen waarover wij publiceren