Meteen naar de content

SIVON

SIVON is een coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Via SIVON krijgen schoolbesturen toegang tot expertise en kennisdeling en zorgen zij samen voor een passend aanbod van ict-producten en -diensten voor scholen.

logo van Sivon

Voor wie?

SIVON is voor alle schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs.

SIVON zorgt voor:

  • gunstige voorwaarden in prijs-kwaliteit voor producten en diensten
  • kennis
  • ict-voorzieningen door gezamenlijke inkoop
  • ontwikkeling en exploitatie van een stabiele ict-omgeving

Wat draagt Kennisnet bij?

Kennisnet ondersteunt de samenwerking van besturen via het programma Sterke Netwerken. Tussen Kennisnet en SIVON zijn samenwerkingsafspraken gemaakt om publieke ict-diensten te ontwikkelen. Kennisnet kan zo met meer impact bijdragen aan de noodzakelijke randvoorwaarden voor alle po- en vo-scholen.

Kennisnet ondersteunt de toegang tot veilig en betrouwbaar internet met de dienst Veilig Internet van SIVON. Met een Nationaal Dienstencentrum (NDC) zorgt Kennisnet voor een basisniveau aan internettoegang en beveiliging, en zorgt voor de werking van de gehele keten. Tot slot ondersteunt Kennisnet via het programma Sterke Netwerken schoolbesturen, waaronder de leden van SIVON, met expertise voor de vertaling van de wensen van het onderwijs naar bijvoorbeeld programma’s van eisen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met SIVON via info@sivon.nl of 079 329 68 68.

De onderwerpen waarover wij publiceren