eduroam

Internetverbinding met school, bso en musea

eduroam is hét internationale netwerk om toegang te krijgen tot vaste en draadloze netwerken (wifi) in het onderwijs. Met eduroam krijgen leerlingen, medewerkers en bezoekers via wifi snel en veilig toegang tot de eigen internetverbinding van de school. Ook krijgen ze als gast toegang tot het internet van aangesloten scholen, bso’s, gemeenten, bibliotheken en musea. eduroam heeft meer dan 20 miljoen actieve gebruikers en wordt in 85 landen gebruikt.

Werken op meerdere locaties

Met eduroam (education roaming) geeft u als school leraren, medewerkers en leerlingen meer online mobiliteit. Zij kunnen op verschillende locaties meteen gebruikmaken van draadloos internet. Hiervoor hebben zij maar één schoolaccount nodig. Aan elkaar gekoppelde authenticatieservers zorgen ervoor dat gebruikers heel gemakkelijk als gast kunnen aansluiten op het netwerk van een andere instelling. 

School bepaalt de toegangsrechten

Als school bepaalt u zelf de toegangsrechten van leraren, leerlingen, medewerkers en bezoekers. Websites blokkeren is eenvoudig. De gegevens van de gebruikers blijven bij de school, ook als de gebruiker is ingelogd op een andere locatie.

meer over eduroam voor de school

Hoe werkt eduroam precies? We laten het u zien in dit filmpje.