eduroam

Internationaal veilig en gratis wifi voor scholieren, studenten en personeel in het onderwijs

Het gebruik van digitale leermiddelen in het onderwijs groeit hard, net als de behoefte aan laagdrempelige toegang tot veilig, betrouwbaar internet.

Groot bereik

Eduroam is een internationaal samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen die hierin willen voorzien. In de samenwerking wordt een veilig en betrouwbaar, gratis toegankelijk, internationaal wifinetwerk gecreëerd. Wereldwijd kunnen leerlingen, studenten en onderwijspersoneel op steeds meer locaties zonder steeds opnieuw in te loggen, via eduroam, online.

Alle onderwijsinstellingen voor primair en voortgezet onderwijs en publieke locaties waar de doelgroep vaak komt (bibliotheken, musea en BSO’s, sportfaciliteiten, et cetera) kunnen via Kennisnet deelnemen aan eduroam. Door eduroam op veel locaties aan te bieden, maken we voor alle scholieren gratis, veilig draadloos internet bereikbaar.

De gegevens van eduroam gebruikers blijven altijd bij de school, ook als de gebruiker inlogt op een andere locatie; dat is wat eduroam zo veilig maakt. Eduroam is eenvoudig te installeren op het bestaande wifi-netwerk van de locatie.

Hoe werkt het eduroam?

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe eduroam werkt.

Internettoegang op verschillende locaties

Het gebruik van digitale leermiddelen in het onderwijs groeit. Leerlingen en leraren willen graag op verschillende locaties automatisch online zijn, zonder telkens opnieuw te moeten inloggen. Eduroam biedt snel en veilig toegang tot het draadloos internet op school én op andere eduroam-locaties.

Met eduroam:

Aanmelden

Wilt u draadloos internet ook veilig regelen? Meld u dan direct aan.

meld u aan voor eduroam

Website eduroam

kijk op eduroam.nl