Meteen naar de content

eduroam

Veilig draadloze toegang tot internet

Medewerkers, leerlingen en bezoekers krijgen met eduroam gemakkelijk en veilig internettoegang tot het netwerk van jouw onderwijsinstelling én dat van aangesloten scholen en publieke instellingen, zoals bibliotheken en musea.

Logo van Eduroam

Internationaal veilig en gratis wifi voor scholieren, studenten en personeel in het onderwijs

Het gebruik van digitale leermiddelen in het onderwijs groeit hard, net als de behoefte aan laagdrempelige toegang tot veilig, betrouwbaar internet.

Groot bereik

Eduroam is een internationaal samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen die hierin willen voorzien. In de samenwerking wordt een veilig en betrouwbaar, gratis toegankelijk, internationaal wifinetwerk gecreëerd. Wereldwijd kunnen leerlingen, studenten en onderwijspersoneel op steeds meer locaties zonder steeds opnieuw in te loggen, via eduroam, online.

Alle onderwijsinstellingen voor primair en voortgezet onderwijs en publieke locaties waar de doelgroep vaak komt (zoals bibliotheken, musea, BSO’s en sportfaciliteiten) kunnen via Kennisnet deelnemen aan eduroam. Door eduroam op veel locaties aan te bieden, maken we voor alle scholieren gratis, veilig draadloos internet bereikbaar.

De gegevens van eduroam-gebruikers blijven altijd bij de school, ook als de gebruiker inlogt op een andere locatie. Dat is wat eduroam zo veilig maakt. Eduroam is eenvoudig te installeren op het bestaande wifi-netwerk van de locatie.

Laatste ontwikkelingen

Het wordt steeds makkelijker om deel te nemen aan eduroam met de applicatie geteduroam. Dit is een hosted versie van eduroam die de toegang regelt via Entree Federatie. Scholen hoeven geen server op locatie meer te onderhouden.

Ook hebben we eduroam Visitor Access ontwikkeld. Deze functionaliteit is bedoeld om jouw gasten, die geen schoolaccount hebben, tijdelijk toegang te bieden tot eduroam.

Deelnemen?

Wil je gebruikmaken van de app geteduroam of wil je eduroam Visitor Access aanvragen? Dat kan! Stuur een e-mail naar implementaties@kennisnet.nl.

Hoe werkt eduroam?

Bekijk onderstaande video om te zien hoe eduroam werkt.

Internettoegang op verschillende locaties

Het gebruik van digitale leermiddelen in het onderwijs groeit. Leerlingen en leraren willen graag op verschillende locaties automatisch online zijn, zonder telkens opnieuw te moeten inloggen. Eduroam biedt snel en veilig toegang tot het draadloos internet op school én op andere eduroam-locaties.

Met eduroam:

  • bied je leraren, leerlingen en bezoekers gemakkelijk toegang tot jouw bestaande draadloze netwerk en alle andere locaties waar eduroam wordt aangeboden.
  • hoeven gebruikers maar één keer in te loggen met het eigen schoolaccount. Eduroam herkent de gebruiker automatisch ook op andere aangesloten locaties.
  • bied je gebruikers een zeer veilig en betrouwbaar netwerk – zeker in vergelijking tot openbare wifi-netwerken.
  • worden gebruikers altijd geauthenticeerd via de eigen eduroam Identity Provider, die de accounts beheert. Andere locaties krijgen geen toegang tot de gebruikersgegevens. Eduroam maakt gebruik van 802.1x access points met WPA2- Enterprise versleuteling. Dit maakt eduroam zeer veilig in gebruik.

Aanmelden

Wil je draadloos internet ook veilig regelen? Meld je dan direct aan.

Website eduroam

Kijk op eduroam.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kennisnet support via support@kennisnet.nl of 0800 321 22 33.

De onderwerpen waarover wij publiceren