Meteen naar de content

Maand van AI in onderwijs: verkennen, veranderen, verbinden

Wanneer

1 - 30 juni 2024

Kosten

Gratis
Juni is de Maand van AI in onderwijs (#mvai24). Kennisnet organiseert in verschillende activiteiten en ook andere organisaties delen hun AI-kennis. We nodigen leraren, schoolleiders, stichtingsdirecteuren, beleidsadviseurs, ondernemers, wetenschappers en andere onderwijsprofessionals uit hun expertise te delen en samen AI in onderwijs te verkennen. MVAI is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, NL AIC, Npuls, NOLAI, SURF en SIG AIED.

Activiteiten Kennisnet tijdens de Maand van de AI

Regionale workshops over de Toekomst van generatieve AI in het onderwijs

Tijdens een leerzame en inspirerende workshopdag word je ondergedompeld in het onderwerp ‘generatieve AI’. Wat betekent deze technologie voor jouw eigen rol in het onderwijs? Welke plek vind je dat generatieve AI moet innemen in het onderwijs?

Alleen voor po-, vo- en so-scholen.

De meeste sessies zitten vol, als je je aanmeldt kom je op een reservelijst.

Webinar Digitale autonomie in onderwijs: de impact van AI

Onderwijsorganisaties worden steeds afhankelijker van de platforms en AI-infrastructuur van grote techbedrijven. Hoe houden bestuurders, schoolleiders en leraren grip op onderwijs en pedagogiek in deze platformgedreven AI-transitie? Daarover organiseren Kennisnet en Universiteit Utrecht een webinar met gastspreker dr. Ben Williamson (University of Edinburgh).

Overzicht events tijdens de MVAI

Alle events rond de Maand van de AI, ook van partner-organisaties, vind je op de website van SURF.

Overzicht events op surf.nl/mvai24


De onderwerpen waarover wij publiceren