Meteen naar de content
  • Fysieke bijeenkomst

Workshop Toekomst van generatieve AI in het onderwijs

Kennisnet organiseert vier regioworkshops over de toekomst van generatieve AI in het onderwijs. Een van de locaties is Haarlem. Tijdens een leerzame en inspirerende workshopdag word je ondergedompeld in het onderwerp. Deze dag geeft je een scherpe kijk op deze vorm van kunstmatige intelligentie en biedt je een unieke kans om mee te praten over de toekomst van generatieve AI in onze sector.

Wanneer

12 juni 2024

Hoe laat

9:00 - 16:00 uur

Waar

MAF

Zijlstraat 62, Haarlem
Bekijk op de kaart

Kosten

Gratis

Er zijn vier sessies. Via deze pagina kun je je aanmelden voor de sessie in Haarlem op 12 juni.

Wat vindt het onderwijsveld van AI? Welke toepassingen van generatieve AI worden kansrijk geacht? Waar zijn twijfels en zorgen over? Welke risico’s en vraagstukken leven er? In deze workshop krijg je tal van voorbeelden en denk je na over wat dit allemaal kan betekenen voor een schoolorganisatie.  

Voor wie? 

De bijeenkomsten zijn voor iedereen die werkzaam is op een school of in een schoolbestuur in het po/vo/so (leraren, ict-coördinatoren, stafmedewerkers met een ict/innovatietaak, schoolleiders, bestuurders). Per regiobijeenkomst is er plaats voor 25 deelnemers.

Data en locaties 

Waar en wanneer zijn de workshops? Kies een locatie die voor jou het beste uitkomt!

De bijeenkomsten duren van 9.00 tot 16.00 uur. Voor lunch zorgen wij. Aanmelden kan tot 30 april 2024 en zo lang er plek is. Mocht er geen plek meer zijn dan kom je op een reservelijst.   

Programma 

We gebruiken een aantal beproefde werkvormen om toekomstige mogelijkheden van generatieve AI voor het onderwijs in beeld te brengen.  

  1. De inzet van deze nieuwe technologie kent verschillende perspectieven, vanuit verschillende rollen in de organisatie. Door een interactief rollenspel met realistische casussen wordt dit inzichtelijk en invoelbaar. 
  1. Wat betekent dit voor je eigen rol en welke plek vind je dat generatieve AI in moet nemen in het onderwijs? Daarover gaat het tweede deel van de dag. 

Je wordt stap voor stap in de discussie meegenomen, vanuit verschillende perspectieven, met concrete toepassingen zoals een VakAI

deelnemer try-out-workshop

Wat haal je uit deze dag? 

  • Je verdiept jouw inzicht in de mogelijkheden en vraagstukken rond generatieve AI in het onderwijs.  
  • Je leert andere vakgenoten uit het onderwijsveld kennen die aan de slag willen gaan of al zijn met generatieve AI, en met de toekomst van deze technologie in het onderwijs.  
  • Je kunt je stem laten horen over deze technologie en laten weten welke plek deze technologie moet krijgen in ons toekomstige onderwijs.  

Zorgt voor een waardevol gesprek aan tafel

deelnemer try-out-workshop

Wat halen wij uit deze dag? 

De workshops zijn onderdeel van een langer lopend traject over generatieve AI. Met deze sessies zetten we een gewenste stip op de horizon voor de toekomst van generatieve AI in het onderwijs. We schetsen de mogelijkheden, maar weten ook dat de toekomst van deze technologie allerminst vaststaat: het onderwijs kan en mag hier iets van vinden! Via deze workshops en andere middelen onderzoeken we wat er leeft in de sector en geven we het onderwijs een stem over het gewenste toekomstbeeld van generatieve AI.   

Aanmelden

Na de inschrijving vragen we deelnemers een aantal aanvullende gegevens voor onderzoeksdoeleinden. Een gedeelte van de workshopsgesprekken wordt opgenomen. Deze geluidsopnames zijn alléén voor onderzoeksdoeleinden; deze opnames worden anoniem verwerkt en niet gepubliceerd.

De onderwerpen waarover wij publiceren