Waarom is het handig om MYRA in te vullen?

MYRA is de eerste monitor waarin alle thema’s die horen bij digitalisering samenkomen. Bij voldoende deelname ontvangt een school of bestuur een eigen rapportage. Deze rapportages geven een betrouwbare en volledige analyse van de resultaten die uit MYRA rollen. Zo krijgen scholen en besturen inzicht hoe zij het doen ten opzichte van andere scholen en besturen. Bovendien kan iedere deelnemer na het invullen van de monitor direct een overzicht van de eigen antwoorden downloaden.

MYRA logo staand

Dankzij de rapportages weten deelnemende scholen precies waar zij staan in de ontwikkeling rond digitalisering en waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo geeft MYRA scholen en besturen meer grip en regie op digitalisering. Ict-verantwoordelijken krijgen dankzij MYRA een goed beeld van de hele onderwijssector; een sterk referentiekader voor de eigen school en het bestuur. Leraren worden zich met behulp van MYRA bewuster van hun eigen kennis en kunde. Zo kunnen zij zich gericht ontwikkelen om technologie beter te begrijpen en voor zich te laten werken.

Hoe meer deelnemers, hoe beter we inzicht krijgen in digitalisering van het onderwijs. Samen staan we sterker en kunnen we zorgen voor nog beter onderwijs! Meedoen draagt bij aan professioneel en toekomstgericht funderend onderwijs.

► Ook meedoen aan MYRA? Vul het aanmeldformulier in, dan ontvangt u binnen 1 werkdag een mail met een link naar de vragenlijst

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan MYRA?

Aan deelname aan MYRA en het ontvangen van de rapportages zijn geen kosten verbonden.

Hoe snel krijg ik na aanmelden de link naar de vragenlijst?

De link ontvangt u binnen één werkdag. Mocht u die niet hebben binnengekregen, check dan eerst even uw spambox. Mocht u hem dan nog steeds niet hebben, dan kunt u contact opnemen met support(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl.

Hoe kunnen we de rapportages van MYRA benutten?

De resultaten uit de monitor dienen als basis voor professionalisering en verdere ontwikkeling van competenties van een persoon/team of ontwikkeling van visie/beleid. Ze dienen als waardevolle input voor bijvoorbeeld de jaarplannen en strategische beleidsplannen.

Wanneer komen de rapportages ter beschikking?

Bij voldoende deelname ontvangt u eind juni 2023 uw eigen school- en/of bestuursrapportage. Uw eigen antwoorden kunt u direct downloaden na het invullen van de vragenlijst. De sectorrapportage zal ook in juni 2023 beschikbaar komen.

Wat moet ik doen om een schoolrapportage te ontvangen?

Voor een schoolrapportage moeten minimaal zes leraren de vragenlijst invullen. Als u als schoolleider op uw eigen mailadres de schoolrapportage wilt ontvangen, zult u ook zelf de vragenlijst voor schoolleider moeten invullen. Als u dit niet doet, zal de schoolrapportage alleen toegestuurd worden naar de deelnemende leraren en het algemene info-mailadres van uw school.

Wat moet ik doen een bestuursrapportage te ontvangen?

De bestuursrapportage bestaat uit verschillende delen. Per deel zijn andere voorwaarden waaraan moet worden voldaan om deze te kunnen ontvangen.

De resultaten uit deel A, B en C worden vergeleken met de sectorresultaten. De bestuursrapportages worden toegestuurd aan alle deelnemers die bovenschools werken en de bestuurder(s). Indien de bestuurder zelf niet heeft deelgenomen, wordt de bestuursrapportage ter informatie verzonden naar het info-mailadres van het bestuur.

Mijn bestuur verzorgt onderwijs in verschillende sectoren, krijg ik dan één rapportage of een rapportage per sector?

U ontvangt dan één rapportage.

Waarom moet er een minimaal aantal deelnemers meedoen om de specifieke schoolrapportage of delen uit de bestuursrapportages te kunnen ontvangen?

Dit is om de anonimiteit van de deelnemers te kunnen waarborgen.

Kan ik ook de resultaten van mijn school zien als er minder deelnemers hebben deelgenomen?

Nee, dit kan helaas niet. U kunt wel, direct na het invullen van de vragenlijst, uw eigen antwoorden downloaden. Deze kunt u vervolgens zelf vergelijken met de openbare sectorrapportages.

Hoe weet ik of er voldoende leraren van mijn school de vragenlijst hebben ingevuld?

Alle deelnemers zullen begin maart 2023 via de mail een persoonlijke update ontvangen over het aantal deelnemers van hun school en/of bestuur. Deze mail ontvangt u van het Kohnstamm Instituut.

Kan ik zien wie de vragenlijst heeft ingevuld?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is volledig anoniem.

Hoelang duurt het invullen van MYRA?

Het invullen van de monitor MYRA kost ongeveer 20 à 25 minuten en kan eenvoudig online.

Ik ben naast ict-coördinator ook werkzaam als leraar. Welke lijst moet ik dan invullen?

Dan kunt u zelf kiezen tussen de vragenlijst voor leraren óf ict-coördinatoren. Als u toch de andere vragenlijst wilt ontvangen, dan vragen we u om u opnieuw aan te melden, zodat u de juiste link ontvangt.

Kan ik de vragenlijst tussentijds opslaan en er later verder mee gaan?

Ja, dat kan. U ontvangt dan na zeven dagen automatisch een herinnering van het Kohnstamm Instituut dat u de vragenlijst pas gedeeltelijk heeft ingevuld. Let wel: de uiterste inzenddatum is 24 maart 2023.

Is het anoniem?

Ja, alle antwoorden die u invult, worden vertrouwelijk behandeld. U hoeft nergens uw naam in te vullen en uw gegevens zullen niet tot u herleidbaar zijn.

Ook meedoen aan MYRA?

Vul het aanmeldformulier in, dan ontvangt u binnen 1 dag een mail met een link naar de vragenlijst

Meer informatie over MYRA

Deel deze pagina: FAQ MYRA: veelgestelde vragen monitor digitalisering funderend onderwijs

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail