Meteen naar de content

Wat kunnen we van Seymour Papert leren over de leerling in de digitale samenleving?

In de serie ‘Onder pedagogen’ praten we met onderwijsmensen over pedagogen en denkers die hen inspireren. In deze podcast praat Kennisnet-adviseur Remco Pijpers met biologieleraar Per-Ivar Kloen over Seymour Papert. De Amerikaanse wiskundige en psycholoog Papert was hoogleraar aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hij was pionier in kunstmatige intelligentie en bedacht de programmeertaal LOGO. Wat kunnen we van hem leren over de leerling in de digitale samenleving?

Logo Kennisnet

Door de redactie

25 mei 2021
2 minuten lezen

Per-Ivar Kloen is docent aan De Populier in Den Haag en een van de grondleggers van het maakonderwijs in Nederland. Papert vond het essentieel dat leerlingen de ruimte krijgen om intuïtief met ideeën aan de slag te gaan, vertelt hij. Technologie kan daarbij helpen, maar ook niet. “Technologie zit tegenwoordig letterlijk verstopt. We gebruiken technologie waarvan we geen idee meer hebben hoe die werkt. Je kunt je afvragen wie nu wie gebruikt, of programmeert.”

Beluister de podcast

Meer podcasts van Kennisnet luisteren? Abonneer je via Apple PodcastsSpotify of je favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

Meer podcasts

Wat zou Freinet doen met een smartphone?

  • Podcast
  • Digitale geletterdheid
  • po

In deze podcastaflevering hoor je over het gedachtegoed van pedagoog Célestin Freinet in relatie tot digitale geletterdheid.

De onderwerpen waarover wij publiceren