Het kompas uit 2019/2020 en zijn voorgangers zijn te downloaden onderaan deze pagina.

Up-to-date artikelen over technologie in het onderwijs

Het Technologiekompas wordt niet meer tweejaarlijks als boekje uitgegeven. We houden de informatie wel up-to-date op deze website. Lees de verschillende pagina’s en tools die onze kijk vormen op technologische innovatie in het onderwijs. Het is een mix van trendbeschrijvingen, toekomstbeelden, technologieën, tools en praktijkvoorbeelden.

Dit zijn de belangrijkste technologische trends voor het onderwijs die een beslissende rol gaan spelen:

Toekomstbeelden

Hoe kan de toekomst van het onderwijs eruit zien en welke rol speelt technologie daarin? We hebben een aantal thema’s uitgewerkt. Lees onze kijk op een mogelijke toekomst en kijk per toekomstbeeld naar de praktische invullingen.

Technologieën

Over welke technologieën gaat het precies en wat is hun betekenis voor het onderwijs? We beschrijven onder meer adaptiviteit, chatbots, cloud computing, brein-computerinterfaces (neurotechnologie), immersive technologie (VR, AR, MR), het metaverse, mobiele devices, overkoepelende dashboards, sociale robots, samenwerkingstools, simulatieapps en webconference tools.

Tools en praktijkvoorbeelden

Hoe gaat u aan de slag als u technologische vernieuwing wilt uitproberen of implementeren in de schoolorganisatie? Lees deze artikelen of gebruik de tools:

En u kunt natuurlijk leren van de praktijkvoorbeelden bij andere scholen, waarvan we er veel beschrijven op deze website. Zoals:

Download

Bent u geïnteresseerd in het Technologiekompas 2019/2020 of oudere versies? Download ze hieronder.