Doorgaan naar hoofdinhoud

Peter van Lieshout nieuwe voorzitter, Frank Tigges nieuw lid raad van toezicht Kennisnet

De raad van toezicht van Kennisnet verandert van samenstelling. Peter van Lieshout wordt met ingang van 1 maart 2024 de nieuwe onafhankelijk voorzitter van het toezichthoudend orgaan. Hij is de opvolger van Cathy van Beek, die deze rol tot 1 juli 2023 heeft vervuld en sindsdien is vervangen door vicevoorzitter Jan van der Vliet. Frank Tigges is door de PO-Raad formeel voorgedragen als vervanger van Ewald van Vliet, die nu op voordracht van de PO-Raad zitting heeft in de raad van toezicht.

Logo Kennisnet

Door de redactie

9 februari 2024
2 minuten lezen

De raad van toezicht bestaat uit zes leden, van wie één lid onafhankelijk voorzitter is. De sectorraden benoemen drie leden om te borgen dat Kennisnet van en voor het onderwijs is en blijft. De andere leden brengen specifieke kennis en expertise mee die aansluiten bij de doelstellingen van de stichting.

Peter van Lieshout

Peter van Lieshout is de afgelopen 9 jaar voorzitter geweest van Nictiz, expertisecentrum voor ict in de zorg en heeft veel bestuurlijke ervaring, waaronder in het onderwijs. Van Lieshout: “Ik heb de nodige ervaring met de opdracht tot digitalisering in een complex veld van professionals en organisaties. Digitalisering is een belangrijke driver van kwaliteit in het onderwijs. Het belang daarvan kan moeilijk overschat worden. Ik lever daar graag een bijdrage aan als voorzitter van de raad van toezicht van Kennisnet.”
Peter van Lieshout

Frank Tigges

Frank Tigges is bestuurder bij de Nestas Scholengroep in Dordrecht. Hij heeft veel kennis van digitalisering en beschikt over een groot netwerk binnen het primair onderwijs. Tigges: “Als aankomend lid van de raad van toezicht van Kennisnet wil ik mij inzetten voor een blijvend goede verbinding met de onderwijspraktijk. Hoe sluit de ondersteuning van Kennisnet goed aan bij de wensen en behoeften vanuit het onderwijs? En hoe kan de samenwerking met SIVON verder vorm krijgen? Als lid van de programmaraad van NOLAI zie ik ook een belangrijke rol voor Kennisnet in de voorlichting over kansen en risico’s van AI in het onderwijs. Ik kijk ernaar uit om als toezichthouder bij te dragen aan deze uitdagingen.”
Frank Tigges

“Raad van toezicht houdt ons scherp” 

Directeur Larissa Zegveld is verheugd met de aanstelling van de nieuwe toezichthouders: “Peter en Frank passen uitstekend bij het profiel dat wij hebben opgesteld voor deze twee belangrijke functies. Onze raad van toezicht houdt ons scherp, adviseert ons en stelt ons de juiste vragen over onze koers. Deze blik van buiten helpt ons als organisatie om ons werk voor het onderwijs nog beter te kunnen doen.”  

De onderwerpen waarover wij publiceren