Aanmelden bij eduroam

Eduroam zorgt ervoor dat scholen in het po of vo gemakkelijk gebruik kunnen maken van een betrouwbaar en veilig wifi-netwerk. Aansluiten op eduroam is gratis.

meld u aan bij Eduroam

Daarna zorgen wij voor de technische toetreding. Mbo-scholen kunnen bij eduroam Nederland terecht voor aansluiting.

Netwerk aanleggen

Scholen moeten vervolgens zelf een eduroamnetwerk aanleggen. Dat kunt u zelf doen, maar ook uitbesteden. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld de aanschaf en (gedeeltelijke) installatie van de apparatuur voor eigen rekening te nemen. 

Uitbesteden aan netwerkleverancier

Wanneer u de aanschaf en/of installatie van de benodigde hardware liever uitbesteedt, raden wij u aan contact op te nemen met een netwerkleverancier. Zij kunnen u helpen bij het aanleggen van het eduroamnetwerk, met koppelingen en randapparatuur. Daarvoor worden wel kosten gemaakt. Onderaan deze pagina vindt u een lijst met netwerkleveranciers.

Kosten voor aanleggen netwerk 

De kosten zijn onder andere afhankelijk van de aanwezige apparatuur, het aantal locaties en andere specifieke wensen. Dit zijn vaak kosten die een school toch al moet maken zodra deze met wifi aan de slag gaat.

Wilt u het aanleggen van een eduroamnetwerk uitbesteden? Neem contact op met een netwerkleverancier. Hieronder vindt u een bijlage met een overzicht van netleveranciers. 

Terug