Meteen naar de content
  • Congres

OnderwijsInzicht Focus

Op vrijdag 13 september kent het congres OnderwijsInzicht een speciale editie: OnderwijsInzicht Focus. Eén dag, één thema, één focus. Tijdens deze dag ervaar je de impact van een cybersecurity-crisis en leer je hoe je de schoolorganisatie hierop voorbereidt.

Wanneer

13 september 2024

Hoe laat

9.00 - 16.30 uur

Waar

NBC Congrescentrum

Blokhoeve 1, Nieuwegein
Bekijk op de kaart

Kosten

100 euro

Cybersecurity-crisismanagement

Houd jij je als bestuurder, schoolleider of ict-specialist op een school bezig met cybersecurity en crisismanagement? Dan kun je deze OnderwijsInzicht Focus niet missen!

  • Hoe moet je handelen tijdens een cybercrisis?
  • Hoe kun je een online aanval van je systemen voorkomen?
  • Als het gebeurt, hoe handel je dan op de beste manier?

Inspiratie van experts

Zoals de vaste bezoekers aan het congres gewend zijn, kun je weer luisteren naar boeiende keynotes en inhoudelijke sessies.

Er zijn twee hoofdsprekers vastgelegd waarvan we al één naam kunnen onthullen: Bart van den Heuvel. Hij was CSO bij de Maastricht University toen daar in 2019 een grote hack plaatsvond.

Oefenen met een cyberaanval – hoe pak je een crisis aan?

De waardevolle adviezen van experts breng je in de praktijk tijdens het tweede deel van OnderwijsInzicht. Je gaat namelijk oefenen met een cybersecurity-crisissituatie en ervaart welke impact deze kan hebben op je organisatie.

  • Hoe ga je in de praktijk te werk bij een cyberaanval?
  • Waar moet je allemaal op letten?
  • Wie moet je informeren?
  • Waar kun je hulp inschakelen?

Cyberaanvallen zijn nooit helemaal te voorkomen, het is dan ook het beste om je organisatie er optimaal op voor te bereiden.

Werken aan norm ‘Crisismanagement’ uit Normenkader

Met dit congres en de deelname aan de crisisoefening zet je de eerste stap om te voldoen aan norm 14.5: ‘Crisismanagement’. Deze staat in het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy dat naar verwachting ingaat in 2027. Het is dan verplicht de normen uit dit kader te halen en veel schoolorganisaties werken hier nu al hard aan. Een jaarlijkse crisisoefening vormt een belangrijk onderdeel van norm 14.5, samen met het maken van een crisismanagementplan en het informeren van de betrokken over het plan. Volg de crisisoefening en je werkt dus al aan je IBP-verplichtingen.

Meer informatie en aanmelden

Kijk op onderwijsinzicht.nl voor meer informatie en aanmelden.

Ga naar de website van OnderwijsInzicht

De onderwerpen waarover wij publiceren