Om zijn werk goed uit te voeren, wil de leraar op uw school de voortgangsinformatie van leerlingen zo goed mogelijk kunnen gebruiken om meer onderwijs op maat te bieden. Het liefst zonder meerdere keren in te hoeven loggen op verschillende systemen of genoodzaakt zijn om gegevens uit verschillende systemen over te moeten typen. 

Om zijn werk goed uit te voeren, wil de leraar op uw school de voortgangsinformatie van leerlingen zo goed mogelijk kunnen gebruiken om meer onderwijs op maat te bieden. Een overkoepelend dashboard biedt uitkomst. © Rodney Kersten / Kennisnet

Er zijn steeds meer verschillende informatiebronnen, zoals apps, leermiddelen en leerlingvolgsystemen. Hierdoor wordt het een steeds grotere uitdaging om voortgangsinformatie snel en overzichtelijk te ordenen en op te anticiperen. Een overkoepelend dashboard kan uitkomst bieden. Het helpt leraren door gegevens en informatie uit verschillende databronnen op één plek weer te geven. Hierdoor kunnen zij sneller en beter hun handelen aanpassen naar behoefte van leerlingen.

Presentatie overkoepelend dashboard

Onderaan deze webpagina vindt u een presentatie, met daarin inzichten uit verschillende onderzoekstrajecten rondom het thema inzicht in voortgang vanuit het Doorbraakproject Onderwijs en ICT.

Deze presentatie helpt u bij:

De presentatie geeft antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat wordt er verstaan onder een overkoepelend dashboard?
  2. In welke situaties op school kan het overkoepelend dashboard uitkomst bieden en welke gegevens moeten terugkomen in het overkoepelend dashboard?
  3. Welke vorm van overkoepelend dashboard past bij mijn school?
  4. Wat kunt u doen als uw school ook een dashboard wil?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onderstaande presentatie.

Deel deze pagina: Aan de slag met een overkoepelend dashboard voor meer inzicht in voortgang

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail