De ontwikkelingen rond blended- en afstandsonderwijs staan in het mbo al lang niet meer in de kinderschoenen. De coronacrisis heeft hierbij vooral voor een stroomversnelling gezorgd. Om hierop in te springen werd al snel na het begin van de pandemie de website mbo.lesopafstand.nl gelanceerd. De website was vooral bedoeld om het mbo te ondersteunen bij de plotse overschakeling naar volledig lesgeven op afstand.

Inmiddels volgen studenten onderwijs vanuit huis gecombineerd met les op locatie en heeft de sector veel kennis opgedaan over zowel blended- als afstandsonderwijs. Om deze nieuwe situatie optimaal en toekomstbestendig te ondersteunen is de website mbo.lesopafstand.nl grondige geüpdatet. Door de vernieuwing vinden zowel docenten als ondersteuners er niet alleen alles over lesgeven op afstand, maar ook over blended onderwijs. 

Docent bezoekt de website
Hoe bereid u een online les in het mbo voor? Hoe laat u studenten digitaal samenwerken? En hoe examineert u op afstand? Voor het antwoord op deze en nog veel meer vragen rond blended- en afstandsonderwijs in het mbo raadpleegt umbo.lestopafstand.nl.

Wat vindt u op lesopafstand.nl?

De nieuwe website vormt zo het startpunt voor alles vragen rond blended- en afstandsonderwijs in het mbo! Nieuwsgierig?

Ga naar mbo.lesopafstand.nl

Samenwerking

Les op afstand mbo is een initiatief van Kennisnet in samenwerking met saMBO-ICT, de MBO-Raad en het ministerie van OCW. Ook verschillende practoraten en kenniscentra dragen inhoudelijk bij.

Deel deze pagina: Vernieuwde website mbo.lesopafstand.nl ondersteunt toekomstbestendig blended- en afstandsonderwijs

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail