- Online bijeenkomst
Wetenschapscolleges digitale geletterdheid: onderbouwd aan de slag
Wanneer
Hoe laat
Kosten
Waar
Vanaf 7 mei publiceert het Expertisepunt digitale geletterdheid een reeks wetenschapscolleges over digitale geletterdheid. Op 21 mei wordt een online bijeenkomst georganiseerd en kan je in gesprek gaan met Anneke Smits die het eerste college geeft. Het accent bij de colleges ligt op integratie en implementatie van digitale geletterdheid in het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs. De webinars worden door Kennisnet vanuit het Expertisepunt digitale geletterdheid georganiseerd.
Onderzoek en praktijk
Aan de hand van onderzoek wordt geduid hoe je kunt inspelen op (veranderende) leerlingbehoeften en hoe je digitale geletterdheid met meerwaarde aan het onderwijs kunt toevoegen.
Naast elk wetenschapscollege wordt een praktijkcollege aangeboden. Hierin deelt een docent uit de praktijk hoe hij/zij de wetenschappelijke inzichten toepast en welke lessen dat heeft opgeleverd. Met tips en ervaringen die jou helpen om dit vorm te geven in je eigen onderwijs.
Programma
College 1: taal en lezen als fundament voor digitale geletterdheid
Het eerste college dat op 7 mei wordt gepubliceerd, bestaat uit een wetenschapscollege door Anneke Smits, lector onderwijsinnovatie en ICT bij hogeschool Windesheim, en een praktijkcollege door Matijs Lips, docent Nederlands aan het Dr. Nassau College in Beilen. In deze eerste sessie staan taal en lezen als fundament voor digitale geletterdheid centraal.
NB: Het college van 7 mei is te bekijken zonder registratie. Wil je de online bijeenkomst van 21 mei bijwonen over hetzelfde onderwerp, vul dan onderstaand formulier in. Het is aan te raden om voorafgaand aan de bijeenkomst van 21 mei het college van 7 mei te bekijken op de website van het Expertisepunt digitale geletterdheid. Zodra dit college daar online staat, publiceren wij de link hier ook.
Vooruitblik: Anneke Smits legt uit wat we nu verstaan onder digitale geletterdheid
College 2
N.t.b.
Voor wie
De webinars zijn geschikt voor schoolleiders, bestuurders, docenten, i-coaches, ICT-coördinatoren, onderwijsadviseurs en andere onderwijsprofessionals die digitale geletterdheid op een goede manier in willen zetten.