De Onderwijsraad heeft de resultaten van deze verkenning eind september gepubliceerd. In deze podcast praten we door met raadsadviseur Hein Broekkamp en raadslid Susan te Pas, twee opstellers van de publicatie.

Actieve rol leraren, schoolleiders en bestuurders

Intelligente technologie (artificial intelligence) heeft een toegevoegde waarde voor het onderwijs, maar alleen als de technologie slim en verantwoord wordt ingezet. Dat vraagt een actieve rol van iedereen in het onderwijs – leraren, schoolleiders en bestuurders. Ook de overheid heeft hierin een belangrijke rol te vervullen.

Complexiteit intelligente technologie

Wat bedoelt de Onderwijsraad met intelligente technologie en hoe ziet de raad die actieve rol precies? De inzet van intelligente technologie is complex. Welke complexiteit ziet de Onderwijsraad en hoe kan het onderwijs daarmee omgaan?

Beluister de podcast

Benieuwd naar het gesprek tussen Hein Broekkamp, Susan te Pas en Remco Pijpers? Beluister de podcast en abonneer u via Apple PodcastsSpotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

Jongeren over intelligente technologie 

SURF en Kennisnet spraken ook met twee leden van de JongerenOnderwijsraad over intelligente technologie. Hoe vinden deze jongeren dat de digitale wereld eruit moet zien? Waar liggen kansen? Wat moet beter worden georganiseerd?

Deel deze pagina: Welke rol kunnen scholen zelf spelen bij het slim inzetten van intelligente technologie?

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail