Wilt u voordat u de aflevering beluistert, meer lezen over de inhoud van deze podcast-aflevering? Onderstaand een korte weergave.

Democratisch toezicht op technologiebedrijven

De grote internetplatforms beloofden een democratiserende kracht te zijn voor onze maatschappij. Intussen is duidelijk dat zij zelf vaak monopolisten zijn met grensoverstijgende, ongecontroleerde macht.

We bespreken enkele hoopgevende ontwikkelingen in zowel de Verenigde Staten als in de Europese Unie.

De verantwoordelijkheid van platforms

Op de platforms zoals Facebook, Twitter en Youtube (Google) is het publiceren van content eenvoudig. Iedereen kan het. Maar volgens artikel 230 van de Amerikaanse Communications decency act, zijn die platforms niet verantwoordelijk voor de geplaatste content. Maar kan dat zomaar? De controverse hierover neemt toe.

We bespreken de ontwikkelingen en de impact ervan, ook op het Nederlands onderwijs.

(Zelf)uitlegbare kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds vaker toegepast, ook in het onderwijs. Tegelijkertijd zijn er steeds meer geluiden over de noodzakelijke kaders om deze technologie veilig te kunnen toepassen.

Beluister de podcast

Beluister de podcast en abonneer u via Apple Podcasts, Spotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

Deel deze pagina: Tech-podcast over democratisch toezicht op technologie, de verantwoordelijkheid van platforms en (zelf)uitlegbare kunstmatige intelligentie

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail