Je eigen server bouwen. Scripts schrijven om zoveel mogelijk dingen in je directe omgeving te automatiseren. Herkenbaar? En zweer jij bij opensourcesystemen? Gaaf, wij ook! We hebben je er dan ook graag bij als cloud-engineer in ons team bij Kennisnet in Zoetermeer. Hier zet je je kennis van internettechnologie, Linux en automatisering in voor voorzieningen in het algemeen belang van het onderwijs in heel Nederland.

Wat ga je doen?

Je gaat in ons kleine team met gedreven infrastructuurbeheerders aan de slag met een superbreed takenpakket. Samen met ons beheer je de voornamelijk op Debian Linux gebaseerde virtuele serverfarm. Je zorgt voor stabiele en beheersbare applicaties en automatiseert zoveel mogelijk beheerprocessen. En voor specifieke applicaties binnen onze op VMware gebaseerde private onderwijscommunitycloud ben jij het aanspreekpunt.

Je doet nog veel meer. Zoals werken aan de deployement pipeline van Kennisnet, Docker-containers onderhouden, updates en upgrades uitvoeren en shell- en puppetscripts schrijven. Alles om te zorgen dat de basisinfrastructuur voor de diensten van Kennisnet een robuuste omgeving is. Daarbij werk je nauw samen met de software-ontwikkelteams.

Neem jij graag het initiatief als je kansen ziet voor verbeteringen? Daar krijg je bij ons alle ruimte voor! Zo denk je mee over de ontwikkeling van nieuwe diensten, over de aanpassing van bestaande diensten en over de doorontwikkeling van de technische infrastructuur achter de onderwijscommunitycloud. En je adviseert over functionaliteiten die nodig zijn voor het beheer en over de eisen om de omgevingen goed te kunnen beheren. Door jouw invulling van verantwoord beheer draag je bij aan de maatschappelijke opgave van Kennisnet. Wat het voor jou extra mooi maakt: je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en bijvoorbeeld certificeringen te behalen.

Wie zijn wij?

Kennisnet is een superinteressante ict-dienstverlener in de publieke sector. Wij ontwikkelen en beheren unieke voorzieningen die van algemeen belang zijn voor het onderwijs in heel Nederland. Denk aan platforms om veilig en eenvoudig gegevens uit te wisselen tussen scholen en leveranciers van leermiddelen en educatieve diensten. Ons werk is cruciaal voor die ene leerling die een lesboek wil openen op de laptop. Maar ook voor het onderwijssysteem als geheel, dat zonder onze robuuste ict-fundamenten simpelweg niet goed functioneert. En weet je? Die impact, in combinatie met de technische complexiteit, grote dynamiek en ruimte voor initiatief, is precies de reden waarom veel ict-collega’s al jaren met veel plezier en bevlogenheid bij ons werken.

Benieuwd naar voorbeelden van ons werk? Je vindt ze op www.kennisnet.nl/diensten/

Welke kwaliteiten breng jij mee?

Jij bent praktisch en onderzoekend ingesteld en kunt complexe zaken inzichtelijk maken. Zo kom je steeds op nieuwe ideeën en oplossingen om handelingen te automatiseren of makkelijker te maken met opensourcetechnieken. Dan beginnen je vingers te jeuken om de scripts te schrijven. Bash, shell, puppet, you name it. Dat doe je zelfstandig. Maar je vindt het net zo leuk om samen te werken met anderen. Zodat jij van hen kunt leren, en zij van jou.

Ook heb je:

Wat krijg je hier voor terug?

Veel! Werken bij Kennisnet betekent werken in een fascinerende omgeving die – net als het onderwijs – nooit stilstaat. Vind jij het leuk om steeds nieuwe kennis op te doen en eigen initiatieven vorm te geven, dan kun je bij ons je hart ophalen. En dat ook nog in een betrokken en open team van onder anderen beheerders/cloud-engineers, een securityofficer en een ict-architect.

Verder kun je rekenen op:

Past deze uitdaging helemaal bij jou?

Mail je motivatie en cv uiterlijk 16 maart 2022 naar Joris Knuttel via personeelszaken(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl met als onderwerp ‘senior cloud-engineer’. Je hoort uiterlijk binnen vijf werkdagen na de sluitingsdatum van ons.

De procedure bestaat uit twee gesprekken, het eerste gesprek is in ieder geval online.

Een online psychologische test bij Het Eigen Vermogen in Alphen aan den Rijn, na het eerste gesprek, is onderdeel van de selectieprocedure.