Wat ga je doen?

Onze kennis en kennisontwikkeling een boost geven; dat is kort gezegd jouw doel. Dit doe je onder meer door zelf inhoudelijk te adviseren over de thema’s onderzoek, innovatie en ethiek. Via alle mogelijke wegen verzamel je kennis. Zo lees je documenten uit diverse bronnen, ga je naar lezingen en conferenties, en bezoek je scholen. Je bevindingen deel je met het onderwijs, onder meer via publicaties, door presentaties te houden voor de onderwijssector, en vooral door in gesprek te gaan met schoolbesturen, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de sectorraden.

Het grootste deel van je tijd besteed je aan het adviseren en het verzamelen van (wetenschappelijke en praktijk)kennis. Daarnaast geef je leiding aan de acht collega’s binnen jouw domein. Deze zeer ervaren professionals begeleid je als domeinmanager vanuit ons principe ‘talent-ontwikkeling-prestatie’. Dit betekent dat je uitgaat van het eigen verantwoordelijkheidsgevoel van je teamleden en hun intrinsieke motivatie om het werk goed te doen. Jij bent er voor hen als ruggensteun en sparringpartner.

Zo ondersteun je je teamleden bij hun ontwikkeling door met hen te sparren en hen te coachen. Je bespreekt met je team de gewenste aanpak. Ook stel je prioriteiten vast, passend bij de behoeften van het onderwijs en de positionering van Kennisnet. Daarnaast breng je de concrete doelen in kaart en zorg je dat de inzet van onder meer collega’s en budget daarop is afgestemd.

Goede mensen nóg beter maken én je team vlekkeloos laten (samen)werken; dat doe jij. Bovendien kijk je verder dan je eigen team en heb je steeds een scherp oog voor de samenhang van je eigen domein met andere domeinen en dossiers binnen Kennisnet. Je zorgt, samen met je collega’s, voor onderlinge verbinding en borgt daarnaast de landing van jouw kernthema’s onderzoek, innovatie en ethiek in de gehele organisatie.

Wat is Kennisnet?

Het onderwijs kan niet meer zonder ict, zowel in de klas als in de bedrijfsvoering. Digitalisering is cruciaal om talenten van leerlingen en studenten tot bloei te brengen en noodzakelijk om het onderwijs goed te kunnen organiseren. Maar ict brengt ook veel uitdagingen en dilemma’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het vlak van privacy, cybersecurity, leermiddelen en digitale geletterdheid. Kennisnet is de gids die het Nederlandse onderwijs wegwijs maakt in het professioneel inzetten van ict. Zowel bij het leren als in de bedrijfsvoering. Wij onderzoeken en brengen advies uit. Niet aan één individuele school of docent, maar – en dat maakt ons werk zo leuk – direct aan alle scholen en besturen. Of aan het ministerie van OCW, sectorraden en andere landelijke organisaties. Jouw impact reikt dus heel ver. En dan werk je ook nog in een publieke organisatie vol (politieke) dynamiek én ruimte voor jouw initiatief.

Benieuwd naar voorbeelden van ons werk? Je vindt ze hier.

Welke kwaliteiten breng je mee?

Een verbinder tussen mensen en inhoud; zo kunnen we jou gerust noemen. Je bouwt hechte banden op met én tussen anderen. Luisteren en de juiste vragen stellen, ook als die moeilijk zijn, gaat jou goed af. Daarnaast weet je met je nieuwsgierige en open blik alle mogelijke informatie te verzamelen. Je creëert zo probleemloos een totaalbeeld, waarna je snel doordringt tot de kern en de juiste verbanden legt.

Ook heb je:

Wat krijg je hiervoor terug?

Veel! Werken bij Kennisnet betekent werken in een fascinerende omgeving die – net als het onderwijs – nooit stilstaat. Vind jij het leuk om steeds nieuwe kennis op te doen en eigen initiatieven vorm te geven, dan kun je bij ons je hart ophalen. En dat ook nog samen met een betrokken team van adviseurs die uitblinken in hun vak.

Verder kun je rekenen op:

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Past deze uitdaging helemaal bij jou?

Bij de werving en selectie laat Kennisnet zich bijstaan door Bureau Luider. Je reactie, voorzien van een cv en motivatie, richt je aan Hanneke van Stigt via hanneke(vervang deze tekst met @ teken)bureauluiderwerkt.nl. Uiteraard kun je ook eerst oriënterend verkennen met Hanneke of deze rol en Kennisnet als werkgever bij jou passen.   

Een referentiecheck en een diplomacheck maken deel uit van de selectieprocedure. Hebben we in de eerste gespreksronde een klik met elkaar? Dan volgt een online capaciteits- en psychologische test. Deze is bedoeld om jouw kwaliteiten in beeld te brengen.