Wat ga je doen?

Samen met ons team van infrastructuurbeheerders zorg je voor de basisinfrastructuur, zodat de diensten van Kennisnet in een robuuste omgeving draaien. We maken je stap voor stap wegwijs in alles wat er komt kijken bij het beheer van de voornamelijk op Debian Linux gebaseerde virtuele serverfarm. Van scripting en automatisering tot het gebruik van VMware en Docker-containers. Daarbij krijg je de ruimte om te experimenteren en zorgen we voor de juiste opleiding.

Om te beginnen doe je updates en upgrades, werk je de testomgevingen bij en ga je aan de slag met uitzoekopdrachten. Ook werk je in diverse projecten mee om je expertise te ontwikkelen. Zie je kansen voor verbeteringen of heb je ideeën voor de ontwikkeling van bestaande diensten? Laat je horen. We vinden het fijn als je met ons meedenkt. Zo ontwikkel je je in een gedreven club professionals tot een expert in cloud-engineering. 

Wie zijn wij?

Kennisnet is een superinteressante ict-dienstverlener in de publieke sector. Wij ontwikkelen en beheren unieke voorzieningen die van algemeen belang zijn voor het onderwijs in heel Nederland. Denk aan platforms om veilig en eenvoudig gegevens uit te wisselen tussen scholen en leveranciers van leermiddelen en educatieve diensten. Ons werk is cruciaal voor die ene leerling die een lesboek wil openen op de laptop. Maar ook voor het onderwijssysteem als geheel, dat zonder onze robuuste ict-fundamenten simpelweg niet goed functioneert. En weet je? Die impact, in combinatie met de technische complexiteit, grote dynamiek en ruimte voor initiatief, is precies de reden waarom veel ict-collega’s al jaren met veel plezier en bevlogenheid bij ons werken.

Benieuwd naar voorbeelden van ons werk? Je vindt ze op www.kennisnet.nl/diensten/

Welke kwaliteiten breng jij mee?

Jij ziet de mogelijkheden van opensourcetechnieken en wilt je ontwikkelen tot een expert op dit gebied. Als het even kan experimenteer je met zelfgeschreven bash-, shell- en puppetscripts. Praktisch, onderzoekend en analyserend ga jij aan de slag met opdrachten. En je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het net zo leuk om samen te werken met anderen. Zodat je kunt groeien door de tips en tricks.

Ook heb je:

Wat krijg je hier voor terug?

Veel! Werken bij Kennisnet betekent werken in een fascinerende omgeving die – net als het onderwijs – nooit stilstaat. Vind jij het leuk om steeds nieuwe kennis op te doen en eigen initiatieven vorm te geven, dan kun je bij ons je hart ophalen. En dat ook nog in een betrokken en open team van onder anderen beheerders/cloud-engineers, een securityofficer en een ict-architect.

Verder kun je rekenen op:

Past deze uitdaging helemaal bij jou?

Mail je motivatie en cv uiterlijk 16 maart 2022 naar Joris Knuttel via personeelszaken(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl met als onderwerp ‘cloud-engineer’. Je hoort uiterlijk binnen vijf werkdagen na de sluitingsdatum van ons.

De procedure bestaat uit twee gesprekken, het eerste gesprek is in ieder geval online.

Een online psychologische test bij Het Eigen Vermogen in Alphen aan den Rijn, na het eerste gesprek, is onderdeel van de selectieprocedure.