Entree Federatie heeft een nieuw technisch platform. Op 25 februari 2023 starten we de migraties van Identity Providers. Bent u dienstaanbieder en bent u nog niet gemigreerd? Na 25 februari is er geen toegang meer tot uw dienst.

Let op! Onderstaande informatie is voor de dienstaanbieders. 

Naar informatie voor scholen

Entree Federatie is vernieuwd. Er is een nieuwe “Mijn Entree Federatie” omgeving en een nieuw technisch platform.

Wanneer zijn de migraties?

De migraties van dienstaanbieders zijn bijna afgerond. Op 25 februari 2023 starten we met de migraties van Identity Providers. Na 25 februari is er geen toegang meer tot digitaal materiaal van dienstaanbieders die nog niet zijn gemigreerd. Migreer dus nu uw diensten.

Meld u nu aan voor migratie

Voorbereiden op migratie

Identity Providers kunnen vanaf januari hun koppeling met het nieuwe platform testen. Neemt u hiervoor contact op met implementaties(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl.

Het risico dat er iets mis gaat bij de migratie is klein. Op dit moment gaat al meer dan 90% van de authenticaties via het nieuwe platform. Het oude platform fungeert nu als Identity Provider voor diensten aan het nieuwe platform.

Tijdens de migratie worden de endpoints van de Identity Providers verplaatst naar het nieuwe platform. Tijdens het omzetten van de endpoints is er een korte dienstonderbreking. Dit duurt maximaal 15 minuten. Op dat moment kunnen nieuwe gebruikers even niet inloggen. Bestaande sessies blijven wel beschikbaar.

Het oude platform blijft nog minimaal 1 maand beschikbaar voor rollback.