Op de Onderzoeksconferentie op woensdag 28 juni word je snel op de hoogte gebracht van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in ict en onderwijs. De inschrijvingen zijn inmiddels gestart. Lees hieronder meer over de Onderzoeksconferentie en het programma.

Wat is de Onderzoeksconferentie?

Wetenschappers presenteren er hun recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ict. In korte presentaties word je bijgepraat over de meest actuele bevindingen en weet je wat echt werkt in de praktijk.

Naast de bekende korte pitches is er deze editie meer ruimte voor diepgang. Er staan namelijk twee thema's centraal die uitgebreid behandeld zullen worden.

Net als vorig jaar zal de Onderzoeksconferentie plaatsvinden in de Flint in Amersfoort. Lees hier het verslag en bekijk de sfeerimpressie om een idee te krijgen van de Onderzoeksconferentie 2016. De kosten voor de conferentie zijn 75 euro.

Voor wie?

De Onderzoeksconferentie wordt georganiseerd voor bestuurders, managers, onderwijsprofessionals en leraren in het po, vo en mbo. Iedereen die geïnteresseerd is in wetenschappelijk onderzoek naar ict-gebruik in het onderwijs, is welkom.

Het programma

In de ochtend word je bijgepraat door vooraanstaande sprekers over de meest actuele bevindingen in korte pitches. Je krijgt de nieuwste inzichten over wat werkt met ict in het onderwijs. Daarna gaan we dieper in op twee thema's: 'Multimediaal leren' en 'Toetsen in het onderwijs'.

Pitches

In 7 korte presentaties word je bijgepraat over de meest actuele bevindingen en weet je wat echt werkt in de praktijk.

Thema 'Multimediaal leren'

In het eerste thema hoor je meer over wanneer multimedia echt (niet) werkt. Taal ondersteund door beelden vergemakkelijkt leren. Er zijn steeds meer mogelijkheden om multimediale leermaterialen in te zetten in de les. Maar is dat altijd effectief?

Thema 'Toetsen in het onderwijs'

In het tweede thema zetten we de opbrengsten en risico's op een rij. Toetsing hoort bij onderwijs en vervult een belangrijke functie in ons onderwijssysteem. Hoe kan ict helpen bij het afnemen van toetsen en wat zijn de gevolgen van digitale toetsing?

Door dieper in te gaan op een onderwerp, is er ruimte voor verschillende perspectieven en het leggen van dwarsverbanden tussen po, vo en mbo. Op deze manier krijgt het publiek zowel de theorie als praktische toepassingen daarvan te horen. Tot slot wordt de dag afgesloten met een inspirerende keynote.

Inschrijven

Schrijf je in en koop je toegangsbewijs voor de Onderzoeksconferentie.

Organisatie

De Onderzoeksconferentie is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en Kennisnet. Het NRO coördineert en financiert de uitvoering van onderzoek voor het onderwijs. Kennisnet laat ict werken in het onderwijs. Gezamenlijk maken wij de verbinding tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Wil je meer informatie over de Onderzoeksconferentie of heb je een vraag stuur dan een mail naar onderzoeksconferentie@kennisnet.nl.

Extra informatie

De Onderzoeksconferentie is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO

Voor studenten van een lerarenopleiding is er de mogelijkheid met korting een toegangskaart te kopen. Hiervoor zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wil je in aanmerking komen voor een toegangskaart met korting mail dan naar onderzoeksconferentie@kennisnet.nl.

Terug