Kennisnet en saMBO-ICT organiseren de bootcamp data-analysetooling.

In de bootcamp maak je kennis met tools en apps op het gebied van data-analyse, maar je gaat ook zelf aan de slag.  Het programma bestaat uit een mix van tooling voor:

Voor wie?

De bootcamp is bedoeld voor medewerkers van mbo-instellingen die zich aan het oriënteren zijn op datasturing of die al actief zijn met data-analyse en BI. Bijvoorbeeld:

Programma (voorlopig)

09.00 uur Inloop met koffie en thee
09.30 uur Welkom en toelichting programma
09.35 uur Workshop ronde 1
12.00 uur Lunch
13.00 uur Workshop ronde 2
14.00 uur Workshop ronde 3
16.30 uur Afsluiting en borrel

Workshops (voorlopig)

Per ronde zijn 2 workshops geprogrammeerd.  Je kunt je op de dag zelf inschrijven voor de workshops. 

 • Microsoft Power BI, Kai van den Berg, Macaw.
  Voor velen een bekende door het Data Platform Onderwijs (DPO) dat op Power BI draait. Dit is in samenwerking met diverse mbo-instellingen vormgegeven. Welke mogelijkheden zijn er in Power BI voor koppelingen van databronnen, data-analyse en visualisatie? Dat hoor je in deze workshop.
 • Google Openrefinement, Carlos Martinez, eScience Center.
  Google Openrefinement is een tool voor datapreparing en datacleaning. Wat kan deze tool betekenen in de fase voorafgaand aan de data-analyse? Hoe kunnen we aan de slag met de tool? Dat hoor je in deze workshop.
 • Qlik, Maarten van der Hoek, TIG.
  Welke mogelijkheden zijn er om met Qlik (Qlik View, Qlik Sense) aan de slag te gaan met data-koppeling, analyse en visualisaties? Dat hoor je in deze workshop.
 • Regioscanner, Erik Smits, ministerie van OCW.
  OCW heeft samen met de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord een app ontwikkeld om de dialoog in de regio over onderwijs en arbeidsmarkt te ondersteunen. De app bevat informatie over studenten, onderwijs, arbeidsmarkt en aansluiting onderwijsarbeidsmarkt. Hoe werkt de app en wat is de meerwaarde van deze app? Dat hoor je in deze workshop.
 • Learning Analytics infrastructuur, Karianne Vermaas, SURFnet.
  SURFnet heeft een opensource learning analyticsinfrastructuur ontwikkeld.  Er loopt nu een pilot in het hoger onderwijs. Naar verwachting komt op termijn ook de infrastructuur voor het mbo beschikbaar. Maar hoe is de infrastructuur opgezet? Op welke wijze wordt de infrastructuur toegepast in het hoger onderwijs? Dat hoor je in deze workshop.

Meer informatie

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Bootcamp data-analysetooling. Wil je meer weten over de werkconferentie? Neem contact op met Marius van Zandwijk via m.vanzandwijk@kennisnet.nl.

Terug