In dit webinar gaat Frans Schouwenburg van Kennisnet in gesprek met Marius Berendse, initiator van TOM-onderwijs en SlimFit. Uitgangspunt voor het gesprek is het onlangs verschenen boek ‘Leren anders organiseren’ (Bazalt) dat Marius met collega’s schreef over de opbrengsten van ruim 20 jaar TOM-scholen en SlimFit.

In deze periode van onrust door de coronacrisis, zijn veel teams op zoek naar manieren om het onderwijs zo te organiseren dat het bestand is tegen schokken, zoals leraren die thuis moeten blijven, leerlingen die thuis zijn of zelfs periodes waarin de school moet sluiten. 

Marius Berendse vertelt dat de vele tientallen scholen die zich organiseren zoals bij TOM en SlimFit goede stappen in deze richting hebben gemaakt. 

We vragen hem naar deze ervaringen en willen weten of deze veranderingen altijd betekenen dat het leerstofjaarklassensysteem op de schop moet? Waar moeten scholen beginnen met het anders organiseren van het onderwijs? Bij de didactiek? Bij de organisatie? 

U kunt een gesprek verwachten met veel praktische antwoorden en voldoende gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Voor wie?

We nodigen in het bijzonder schoolleiders uit het po uit voor deze sessie, maar ook leraren die in ontwerp- of veranderteams zitten, ib-ers en beleidsmedewerkers.

Aanmelden

Meld u aan voor het webinar

Meer informatie vindt u op lesopafstand.nl.