De hele maand juni is ‘Maand van de AI in het onderwijs’. Verschillende partners uit het onderwijs en de wereld van AI organiseren events, maken blogs, artikelen en podcasts rondom artificial intelligence. Wat zijn de kansen, welke voorbeelden zijn er, wat zijn de sociale en maatschappelijke aspecten rond AI?  

Ook Kennisnet verzorgt een aantal bijeenkomsten. De onderstaande sessies van Kennisnet staan nu gepland.

We bereiden nog meer bijeenkomsten voor. De Maand van de AI voor het onderwijs: u kunt er dit jaar simpelweg niet omheen.  

Samen de kansen en risico’s van AI onderzoeken 

Kennisnet roept samen met de partners SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan en de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs voor de tweede keer de ‘Maand van de AI voor het onderwijs’ uit. Tijdens deze maand voeren we samen met u het gesprek over de kansen en risico’s die kunstmatige intelligentie met zich meebrengt. We kijken naar de rol die het speelt bij onderwijsinnovatie én hebben oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Ook willen we dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor de docent of student? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?  

Programma 

Alle events van Kennisnet en andere partners in de Maand van de AI zijn binnenkort terug te vinden via onze website. 

Wat doet u in juni met artificial intelligence? Meld uw event aan 

Wilt u een bijdrage leveren aan het programma van de Maand van AI, live of online? SURF verzamelt alle events. Meld uw event aan via het online formulier.

Meld hier uw event aan

Heeft u een andere bijdrage in gedachten, bijvoorbeeld een blog, een artikel, een podcast of video voor de Maand van de AI in het onderwijs? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken of uw tip aan ons door te geven. Geef dit door via communicatie(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl.  

Live bijeenkomsten rond AI volgen?

Tijdens het congres OnderwijsInzicht 2022 op 9 september staan verschillende sessies gepland over dit onderwerp.

Kijk op de website van OnderwijsInzicht bij de programmalijn Technologische innovatie