De hele maand juni is weer ‘Maand van de AI in het onderwijs’. Artificial intelligence is dit jaar definitief doorgebroken als technologie die haast dagelijks in het nieuws is. Overal in de maatschappij gaan we er toepassingen van zien. Ook scholen en andere partijen in de onderwijssector kijken met grote interesse naar AI.

Wat gaat AI voor ons betekenen? Welke kansen zien we en welke risico’s? Tijdens de ‘Maand van de AI in het onderwijs’ kijken we naar de toekomst en voeren we in heel Nederland het goede gesprek over artificial intelligence.

Save the date

Er worden nu verschillende sessies en events gepland, door Kennisnet en andere partners die deze maand organiseren. Niets missen van de ‘Maand van de AI in het onderwijs’? Houd alvast deze momenten vrij in uw agenda:

AI toepassen in het onderwijs

Heeft u ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe u het kunt toepassen? Pak uw podium! U kunt in deze maand een event organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken. Uw bijdrage is van harte welkom. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken of uw tip aan ons door te geven. Geef dit door via communicatie(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl.

Over de Maand van de AI

De ‘Maand van AI in het onderwijs’ vindt in 2023 voor de derde keer plaats en wordt georganiseerd door SIG AIED , NLAIC, NOLAI, Kennisnet en SURF.

Op onze website publiceren we in juni geregeld over artificial intelligence. Houd ook de website van SURF in de gaten, daar komt straks het totaaloverzicht van evenementen en bijdragen rond de Maand van de AI.

Meer livebijeenkomsten rond AI volgen?

Tijdens het congres OnderwijsInzicht 2023 op 15 september staan verschillende sessies gepland over dit onderwerp.

Kijk op de website van OnderwijsInzicht bij het thema Ethiek en technologische innovatie